Bronzatul la solar provoaca un risc prea mare de cancer. Australia va interzice total aceste aparate

24-10-2013 09:33

tanara se bronzeaza la solar

Australia va interzice toate aparatele de bronzat la solar, intr-o incercare a a utoritatilor de a stopa fenomenul imbolnavirilor de cancer de piele.

Astfel, conform Daily Mail, care citeaza Sky News, fiecare stat din Australia va interzice aceasta procedura de bronzare sau a interzis deja acest lucru, in conditiile in care aceasta tara are cea mai mare rata a cancerului de piele din lume.

Solarele au provocat peste 2.000 de decese si sunt responsabile de 80% din noile diagnostice de cancer la piele.

Astfel, guvernul din Queensland a anuntat interzicerea totala a aparatelor de bronzat pana la 31 decembrie 2014. Cei 44 de operatori comerciali din acest stat vor fi despagubiti cu 600 de lire sterline pentru fiecare solar inchis.

Anuntul vine dupa ce si alte state din Australia, New South Wales, Victoria, South Australia, Tasmania si ACT au anuntat masuri pentru reglemenntarea sau interzicerea bronzatului artificial.

Cercetarile arata ca persoanele care au folosit un solar sunt predispuse cu 20% mai mult sa dezvolte ulterior un melanom - in comparatie cu cei care nu s-au dus niciodata la un astfel de cabinet pentru bronzat. De asemenea, persoanele cu varste pana in 35 de ani risca cu 87% mai mult sa fie diagnosticate cu un melanom.

Cazurile de melanom malign - cancer de piele mortal - s-au dublat in ultimii 10 ani, in Marea Britanie. Aproximativ 13.000 de englezi sunt diagnosticati cu aceasta afectiune in fiecare an, care provoaca circa 2.800 de decese.

Masura din Australia vine dupa ce Brazilia si anumite state din SUA (precum Vermont si California) au interzis de asemenea bronzatul la solar.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO