Deltaplanist, la un pas de moarte. A aterizat pe un cablu de înaltă tensiune


Ultimul update: Vineri 21 Februarie 2020 09:32
Data publicarii: Vineri 21 Februarie 2020 08:04
Categorie: Stiri Diverse

În loc să aterizeze pe pământ, un deltaplanist din California a ajuns cu aparatul de zbor în cablurile unei linii electrice aeriene.

A stat acolo timp de 3 ore până când a fost salvat, şi a avut noroc că nu a atins două sau mai multe fire simultan.

Tânărul era înscris la cursuri de zbor cu deltaplanul, dar a ratat aterizarea şi a rămas prins între firele de electricitate, la câţiva metri deasupra solului. Au trecut minute bune până când a fost zărit de trecători, care au alertat într-un final echipele de intervenţie. Totuşi, operaţiunea de salvare nu a fost una tocmai uşoară.

Randy York, pompier: "A durat atât de mult pentru că firma PG&E a trebuit să urmeze toate etapele protocolului înainte să taie curentul electric. Oamenii au trebuit să se asigure că prin cablurile de înaltă tensiune nu mai trecea deloc curent electric care să îi pună în pericol pe salvatori. "

Din fericire, corpul tânărului deltaplanist nu a atins cablurile electrice.

Oamenii adunaţi în zonă au privit cu sufletul la gură acţiunea pompierilor.

Martor: "Doamne, Dumnezeule! Este un paraşutist prins între cablurile de înaltă tensiune. "

Martoră: "Cred că toţi ne rugăm să fie dat jos în siguranţă."

Deltaplanistul ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul din apropiere, dar, fiind începător, nu a identificat prea bine zona respectivă.

Cât timp a durat operaţiunea, echipele de intervenţie i-au spus să stea nemişcat, pentru că orice atingere a cablurilor îi putea fi fatală. După îndelungi eforturi, a fost adus din nou cu picioarele pe pământ.

Randy York, pompier: "E extenuat, dar toate semnele vitale sunt stabile."

Aeroclubul din care face parte i-a avertizat încă o dată pe amatorii de sporturi aeriene că trebuie să cunoască bine, de la bun început, riscurile la care se expun, întrucât activităţile de acest gen pot fi periculoase.

VIDEO PROTVPLUS.RO