Doi milionari din Canada au călătorit sute de km ca să se vaccineze fraudulos. Cum s-au dat de gol

27-01-2021 22:26


Rodney and Ekaterina Baker

Un afacerist canadian și soția lui au mers în secret într-un orășel ca să se vaccineze. Soții Baker au comis însă o contravenție, au constatat autoritățile, pentru că ajunși acolo, au pretins că sunt angajații unui motel pentru a primi injecțiile.

Rodney and Ekaterina Baker ar fi trebuit să mai aștepte până să fie inoculați, dar au recurs la o mică fraudă. Au închiriat un zbor charter pentru a ajunge într-un mic orășel din vestul Canadei, unde au pretins că fac parte din categoriile de persoane programate la vaccinare în acel moment- adică persoanele considerate cu risc de îmbolnăvire. Soții Baker au lăsat deoparte hainele de firmă și au mințit, spunând că sunt angajații unui motel din localitate, transmite CNN.

Potrivit unui oficial din provincia Yukon, soții Baker s-au prezentat la un centru mobil de vaccinare în localitatea Beaver Creek.

Soții Baker nu au fost acuzați însă din punct de vedere legal, pentru fraudarea sistemului de vaccinare, ci pentru că nu au respectat regulile de carantină, întrucât locuiesc în Vancouver, Columbia britanică, în sudul Yukonului, arată sursa citată.

Potrivit regulilor de vaccinare din Canada, populația din zonele rurale va fi inoculată prioritar, pe motivul că aflându-se în zone izolate ar avea acces mai dificil la sistemul de sănătate.

Beaver Creek este o localitate izolată, situată la doar câteva mile de granița cu Alaska.

Soții au ajuns acolo pe 21 ianuarie și au plecat în aceeași zi, după vaccinare, ridicând suspiciuni atunci când au întrebat despre cursele spre aeroport. Bărbatul de 55 de ani și soția lui de 32 de ani riscă câte o amendă de 500 de dolari și o pedeapsă de până la șase luni de închisoare.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO