Credincioșii unei moschei s-au rugat în direcția greșită timp de 37 de ani


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 18 Octombrie 2018 16:07
Categorie: Stiri Diverse
Moschee

Credincioșii de la o moschee din Turcia s-au rugat în direcția greșită aproape 40 de ani, eroarea fiind descoperită de noul imam al respectivului lăcaș de cult.

Potrivit Daily Sabah, această eroare a fost descoperită într-o moschee din localitatea Sugoren, situată în vestul țării, care a fost construită în direcția greșită. Din acest motiv, participanții la rugăciune în toată această perioadă credeau că sunt poziționați spre Mecca în timpul rugăciunii, când de fapt adevărul era altul. 

Eroarea a fost descoperită abia odată cu venirea unui nou imam, Isa Kaya, care încă de la început a avut dubii cu privire la poziția respectivei moschei. Astfel, el a făcut cercetări și a aflat că moscheea fusese construită în direcția greșită în 1981, informează The Independent.

Pentru moment, greșeala a fost remediată cu niște săgeți trasate cu bandă izolieră pe jos, care le arată credincioșilor direcția corectă de rugăciune.

„Am explicat imediat situația celor din congregație și majoritatea au reacționat pozitiv la soluția noastră”, a spus imamul agenției de presă Demiroren.

Totodată, a fost desemnat un arhitect care să remedieze problema.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO