Copiii, tot mai nerăbdători să înceapă noul an școlar: „M-am plictisit, stau de 5 luni acasă”

Ultima actualizare: 12-09-2020 20:17

Mulți părinți au renunțat la stresul pregătirilor școlare și au preferat să-și petreacă ultimul weekend din vacanța mare, alături de copii, pe plajă.

I-a atras pe litoral și vremea bună, iar mulți dintre elevi spun că după atâtea luni de pauză sunt nerăbdători să-și revadă colegii.

De obicei, majoritatea copiiilor sunt triști că se termină vacanța, dar iată că pandemia de coronavirus i-a făcut să realizeze cât de mult le lipsește atmosfera de la școală.

Copil: „Vreau să încep școala, pentru că am stat foarte mult timp acasă și sinceră să fiu chiar m-am plictisit stând acasă, fără niciun copil.”

Sentimentul e împărtășit și de mulți părinți.

Bărbat: „Ultimul weekend la mare, ultimele zile de distracție înainte de școală, e și mai puțină lume, un pic mai distanțați. Așteptăm să înceapă anul școlar.“

Maria și Bianca sunt printre milioanele de copii din lumea întreagă care au experimentat școala online și recunosc că nu prea le-a plăcut. Acum se bucură de ultimul weekend din vacanța mare, dar spun că tânjesc și ele la cercul de prieteni din clasă.

Fetiță: „Ne simțim foarte bine, suntem fericite, suntem foarte încântate că am venit aici la mare. Ne distrăm, facem castele de nisip și mergem în apă. E foarte frumos. Ne-am plictisit pe Zoom și chestii. Vrem și noi la școală.“

Băiat: „Aș vrea să las marea aici și să merg cât mai repede la școală, pentru că îmi place mai mult la școală decât la mare.”

Reporter: „Ați mai vrea vacanță?”

Băiat: „Nu, mie nu, el ar mai vrea. Stau de 5 luni acasă, e plictisitor.“

Dincolo de emoții și pregătiri, acest început de toamnă la mare i-a răsfățat pe turiști.

Bărbat: „N-am fost niciodată în septembrie, dar e ok, chiar apa foarte caldă, față de alți ani. Veneam în august, iulie foarte aglomerat, e lejer și pe plajă.“

Ultimul weekend înainte de începerea anului școlar se anunță cu temperaturi de vară. Sâmbătă, pe litoral, termometrele au înregistrat 28 de grade, iar copiii au reușit să se bucure din plin de razele soarelui și apa marii.

Femeie: „Am venit să ne luăm rămas bun până anul viitor, așa foarte scurt. E al doilea concediu pe anul acesta, trebuia să ajungem și la mare.“

Meteorologii anunță vreme bună și pentru săptămâna viitoare, însă doar până vineri. Apoi temperaturile scad până la 19 grade Celsius.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO