Ce s-a întâmplat cu bebelușul miresei jihadiste care vrea să se întoarcă în UK

08-03-2019 16:52


Shamima Begum

Bebelușul miresei jihadiste Shamima Begum, care a fugit din Marea Britanie pentru a se alătura ISIS însă acum dorește să se întoarcă înapoi, ar fi murit, anunță avocatul familiei.

Tasnime Akunjee a scris, pe Twitter, că „are informații potrivit cărora bebelușul tinerei ar fi murit. Era cetățean britanic”.

Shamima Begum a fost una dintre cele trei şcolăriţe, alături de Kadiza Sultana şi Amira Abase, de la Academia din Bethnal Green care au fugit din Marea Britanie în februarie 2015. O altă fată, Sharmeena Begum, tot din Bethnal Green dar fără a fi înrudită cu Shamima, a călătorit în Siria cu două luni înainte.

Tânăra vrea să se întoarcă acum în Marea Britanie, pentru a se alătura familiei, însă acest fapt a divizat societatea britanică, iar autoritățile au lăasat-o fără cetățenie.

Cu toate acestea, Shamina Begum spune că mai există o alternativă pentru ea, respectiv aceea de a obține cetățenia olandeză, prin intermediul soțului ei, care este de origine din Olanda, scrie BBC.

"O altă opțiune pentru mine ar fi soțul meu, care este din Olanda, iar familia acestuia este în Olanda. Poate că o să cer cetățenia în Olanda. Dacă soțul meu ajunge în închisoare acolo, poate că îl voi aștepta pe el", a mai spus tânăra de 19 ani.

După ce a ajuns în Siria, în 2015, Shamima s-a căsătorit cu un luptător ISIS, cu care a avut trei copii. Primii doi au murit, iar al treilea s-a născut în urmă cu două săptămâni în timp ce tânăra se afla într-o tabără de refugiați din Siria.

Ea își dorea să se întoarcă în Marea Britanie pentru a-i asigura un viitor mai bun fiului său născut pe 16 februarie, însă apelul miresei ISIS a divizat societatea britanică.

Faptul că Shamima a declarat că nu regretă asocierea sa cu gruparea teroristă i-a înfuriat pe cetățeni, cei mai afectați fiind rudele victimelor antentatului de la Manchester Arena, unde au murit 23 de oameni, printre care și copii.

 

Sursa: Metro

VIDEO PROTVPLUS.RO