Belgienii încep anul 2020 cu ședinte de terapie antistres. Ce este inedit


Ultimul update: Luni 06 Ianuarie 2020 10:03
Data publicarii: Luni 06 Ianuarie 2020 09:30
Categorie: Stiri Diverse

Belgienii au decis să înceapă anul 2020 cu şedinţe de terapie antistres.

Aşa că, tot mai mulţi locuitori ai capitalei Belgiei participă la cursuri de meditaţie sau merg la biserică pentru a asculta concertele de orgă.

Astfel, combinaţia dintre meditaţie şi muzică devine o formă de combatere a stresului sau chiar a insomniei.

Terapia prin sunet este una străveche, cu o tradiție îndelungată în China, Nepal sau India. Practica a fost redescoperită și de occidentali, mai ales că stresul și oboseala îi determină să își regăsească liniștea interioară, iar mulți descoperă armonia de care au nevoie la biserică.

La biserica dominicană din Bruxelles, în fiecare duminică la ora șase seara au loc concerte de orgă, pentru relaxarea audienței.

Mark Butaye, stareț al comunității dominicane: „Muzica este frumusețe. Ne ajută să ne autodepășim, să ieșim din noi înșine și să ascultăm ceea ce ne oferă compozitorii."

Un psihiatru italian care lucrează în Belgia confirmă faptul că tot mai mulți oameni simt nevoia de introspecție și caută răspunsuri dincolo de limitele științei.

Roberto Biella, psihiatru: „Este o mare nevoie de spiritualitate. Este o mare nevoie de a merge dincolo de dimensiunea rațională. Am ajuns să ne dăm seama că doar raționalismul și tehnica nu sunt îndeajuns. Așa că este o cerere în creștere de a accesa alte dimensiuni."

Psihiatrul salută inițiativa terapiei prin sunet, pentru a-i face pe oameni să se simtă mai bine, dar atrage atenția că această terapie alternativă nu este întotdeauna răspunsul pentru afecțiunile serioase, pentru că sunt cazuri în care un doctor specialist ar trebui să se ocupe de sănătate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33