Bar anti Valentine's Day: mănânci dulciuri speciale și povestești cum te-ai despărțit


Ultimul update: Joi 14 Februarie 2019 10:17
Data publicarii: Joi 14 Februarie 2019 08:08
Categorie: Stiri Diverse

Nu toată lumea se dă în vânt după Ziua Îndrăgostiţilor, mai ales cei care tocmai au trecut printr-o despărţire. Pentru aceştia, la Los Angeles s-a deschis un bar unde să-şi verse năduful şi să-şi regăsească speranţa.

Li se oferă cocktailuri care să anestezieze suferinţa, fursecuri în formă de inimi frânte şi un zid al relaţiilor destrămate unde să-şi pârască foştii iubiţi.

Dacă în toate celelalte restaurante, îndrăgostiţii sunt invitaţi azi să-şi celebreze dragostea, The BreakUp Bar, adică "Barul Despărţirii", are o ofertă exact pe dos. Aici, oamenii sunt liberi să dea frâu liber melancoliei, să verse lacrimi după fostele iubiri ori să găsească în sfârşit puterea să o ia de la capăt.

Evan Charest, patronul barului: "Barul este rezultatul multor Zile a Îndrăgostiţilor haotice. Am lucrat pentru un mare lanţ de restaurante şi ne-am săturat să facem mereu acelaşi lucru. Ne-am gândit să deschidem un bar care foloseşte aceleaşi motive şi stereoptipuri, dar în versiunea contrară, să fie antiteza a toate astea."

La loc de cinste în acest bar se află "zidul relaţiilor destrămate", unde toată lumea e invitată să pună bileţele cu mesaje personale pentru sau despre foştii... Într-un colţ, cei cărora li s-au dat papucii prin SMS, sunt invitaţi să le reproducă.

Evan Charest: "În mod surprinzător, am avut reacţii pozitive, e aproape cathartic în multe feluri. Oamenii vin, cunosc alţi oameni şi spun: "Doamne, s-a mai despărţit cineva exact ca mine". Pe Zidul Relaţiilor Destrămate, unii au descris momente foarte intime de suferinţă".

Pe de altă parte, barul oferă un meniu cu denumiri adecvate temei. Cocktailuri ca "Lacrimile fostului" sau "Corp de zeu, creier de nucă", sandvişuri sau deserturi în formă de jumătăţi de inimă. Iar pe un ecran mare rulează toată seara filme despre despărţire.

Clientă: "Am citit despre bar pe Facebook şi m-am gândit că e o idee drăguţă, fiindcă tocmai m-am despărţit de iubitul meu acum vreo lună şi a fost greu."

Nu-i rău să te descarci, spune un psiholog care a vizitat barul. Dar sfatul e pentru cei singuri sau recent despărţiţi e să facă din Ziua Îndrăgostiţilor un moment de reflecţie.

Gloria Chance, psiholog: "Nu putem oferi sau primi ceea ce nu avem înăuntrul nostru. Trebuie să înţelegi dacă ai capacitatea de a fi atent, de a comunica bine şi într-un mod pe care partenerul îl înţelege, de a avea imaginaţie şi a găsi soluţii în relaţie atunci când e în impas. Acestea sunt lucruri cu care, dacă le ai în interiorul tău, vei atrage alţi oameni care sunt la fel."

Potrivit unui sondaj realizat în Statele Unite, 40% dintre cei întrebaţi se declară stresaţi de Ziua Îndrăgostiţilor, fie că sunt sau nu într-o relaţie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

MESAJE de ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR. SMS-uri și declarații de dragoste
Mesaj cumplit ascuns într-o poezie de Valentine's Day. Trebuie citită invers
Filmul romantic lansat înainte de Valentine s Day. De ce a venit Miley Cyrus la premieră
VIDEO PROTVPLUS.RO