A rămas paraplegică la 20 de ani după ce și-a făcut un piercing în nas. Cum a fost posibil

Dată publicare: 13-02-2019 16:56
Dată actualizare: 13-02-2019 16:58


layana dias

O tânără de 20 de ani din Brazilia a ajuns să-și trăiască viața într-un scaun cu rotile după ce și-a făcut un piercing în nas, când s-a infectat cu o bacterie care i-a provocat paraplegie.

Layane Dias a început să aibă dureri de spate severe, iar în scurt timp a ajuns în scaun cu rotile. Medicul care a tratat-o nu exclude faptul că a contractat o bacterie când și-a făcut piercingul, cu câteva zile înainte să înceapă simptomele, relatează La Vanguardia.

După ce a petrecut două luni în spital, unde a fost operată și a urmat mai multe ședințe de psihoterapie, Layane a luat decizia să-și povestească experiența pe profilul de Instagram.

De asemenea, într-un interviu pentru BBC Brazil, tânăra a spus că nu vrea să descurajeze iubitorii de piercinguri, dar îi sfătuiește să fie mai atenți și să aleagă cu grijă locul unde merg să-l facă. Ea a spus că a fost devastată atunci când i s-a spus că va trebui să se deplaseze cu ajutorul unui scaun cu rotile, posibil pentru tot restul vieții.

Layana a povestit că nara stângă i s-a umflat și s-a făcut roșie. În scurt timp a făcut febră și a avut dureri de spate. După câteva zile a mers la un doctor care i-a făcut o ecografie, care nu a detectat însă nimic.

Într-o zi însă s-a trezit și nu-și mai simțea picioarele. A fost dusă la spital, unde o analizele au confirmat că are o infecție în sânge. Un RMN a arătat că avea 500 de ml de puroi între trei vertebre, care apăsa pe coloana vertebrală, așa că a fost operată de urgență.

Medicul care a tratat-o spune că este posibil ca un piercing să cauzeze paraplegie, deși admite că este un lucru rar și numai un test genetic poate stabili cauza.

Layana speră acum să-și recapete mobilitatea în picioare, deși medicii nu i-au garantat că se va întâmpla acest lucru. Până atunci, tânăra încearcă să se bucure de viață și publică pe contul de Instagram imagini și mesaje inspiraționale.

Sursa: La Vanguardia


VIDEO PROTVPLUS.RO