Ahile, motanul surd care prezice rezultatele de la Cupa Mondială. Câte victorii are

Dată publicare: 02-07-2018 08:47
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Un motan alb, blând şi prietenos şi-a adjudecat titlul de cel mai bun prezicător de la Cupa Mondială din Rusia.

Ahile, pentru că acesta este numele lui, a nimerit câştigătorul de mai multe ori decât celelalte animale care au primit această îndeletnicire pe parcursul competiţiei.

Până să ajungă în fața jurnaliştilor pentru a..."anunţa" cine va câştiga următorul meci din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal, Ahile se bucură de drum. Dar când trebuie să se apuce de treabă, îşi ia rolul în serios. Motanul alege din două boluri, cu câte un steag fiecare, în care se află aceeaşi mâncare.

Deocamdată a nimerit de trei ori câştigătorul şi a greşit o singură dată, atunci când a prezis că Nigeria va înfrânge Argentina.

Ahile are doi ani şi este surd. Are în palmares predicţii în cadrul mai multor competiţii organizate în Rusia, pentru ca, spre deosebire de celelalte pisici de la Muzeul Hermitaj, el e...sociabil.

Anna Kondratyeva, îngrijitoare pisicilor de la Muzeul Hermitaj: "Sunt multe pisici frumoase şi simpatice la Muzeul Hermitage. Dar nu toate au fost pregătite să abandoneze curtea ca să participe la o conferinţă de presă. Ahile a acceptat să facă asta, de aceea se află aici."

Motanul alb cu intuiţie când vine vorba de fotbal a devenit faimos în Rusia. Oamenii îl recunosc şi au încredere în predicţiile lui.

Cea care se ocupă de Ahile spune că celebritatea nu i s-a urcat motanului la cap.

Anna Kondratyeva, îngrijitoare pisicilor de la Muzeul Hermitaj: "Nu s-a schimbat deloc. E un motan foarte afectuos şi educat. Îi place să comunice cu jurnaliştii, cu turiştii şi cu localnicii. Îi plac foarte mult copiii."

Ca să se obişnuiască şi mai mult cu oamenii, Ahile şi-a părăsit temporar căminul de la Muzeul Hermitaj ca să trăiască la o cafenea pentru pisici din Sankt Petersburg.


VIDEO PROTVPLUS.RO