Soţii Macron, recepţie în onoarea echipei naționale. Gestul făcut de Brigitte când a primit cupa


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 17 Iulie 2018 19:52
Categorie: Cupa Mondială 2018

După câştigarea cupei mondiale la fotbal, bucuria francezilor a fost prea mare pentru ca o singură sărbătoare să fie de-ajuns. Jucătorii şi-au savurat triumful luni seară şi la Palatul Elysee, unde soţii Macron au dat o recepţie în onoarea echipei.

Primirea la palatul prezidenţial a început cu o cascadă de îmbrăţişări şi fotografii cu trofeul, în toate combinaţiile posibile. Totul într-o atmosferă de o veselie molipsitoare.

Pe treptele palatului, Olivier Giroud a ”atacat” o sublima Marseieză. I s-au alăturat, entuziaşti, coechipierii şi cuplul prezidenţial.

Cupa a ajuns la un moment dat şi în mâinile Primei Doamne. Brigitte Macron n-a prea ştiut cum s-o ţină, aşa că i-a pasat-o rapid lui Florian Thauvin.

Fotbaliştii au ajuns la palatul Elysee după defilarea triumfală pe Champs Elysee. Sute de mii de oameni au umplut legendarul bulevard parizian ca să-i aclame pe fotbaliştii antrenaţi de Didier Deschamps.

Ţinând cu rândul trofeul deasupra capului, fotbaliştii au parcurs lent artera ticsită de suporteri euforici, într-un autobuz deschis.
În momentul intrării autocarului pe Champs-Elysees, mai multe avioane au survolat Parisul, formând culorile Franţei.

În finală câştigată cu 4 la 2 în fata Croaţiei, campionii mondiali au fost urmăriţi cu sufletul la gura de 19,3 milioane de telespectatori în Franţa, la aproape 20 de ani după ce selecţionata Cocoşului Galic câştiga primul său titlu mondial.

Metroul parizian a anunţat modificarea temporară a numelor unor staţii în cinstea campionilor mondiali. Astfel, staţia Notre-Dame des Champs a fost redenumită ''Notre Didier Deschamps'', iar Victor Hugo şi-a schimbat numele în ''Victor Hugo Lloris'', după căpitanul şi portarul echipei Franţei.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sute de mii de francezi au sărbătorit pe Champs Elysee, luni, câștigarea CM 2018
Reacția lui Griezmann întrebat despre originile africane ale jucătorilor din naționala Franței
VIDEO PROTVPLUS.RO