Munca unor oameni inimoşi care lupta pentru a salva clădirile de patrimoniu ale Bucureştiului are ecou şi peste graniţe.

Televiziunea franco-germană, "ARTE" a difuzat un reportaj despre Edmond Niculușcă, tânărul care schimbă imaginea orașului, împreună cu Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate.

Fragment din reportajul televiziunii ARTE

"Edmond şi echipa sa lucrează la un proiect unic. Colectează date despre toate cădirile vechi din zonele istorice ale Bucureştiului. O muncă pe care ar trebui să o facă, de fapt, Primăria Capitalei."

"Din Centrul Istoric al Bucureştiului au mai rămas doar fragmente. Doar 14% din vechiul ţesut urban a supravieţuit demolărilor lui Ceauşescu. Producerea următorului cutremur este doar o chestiune de timp, dar administraţia oraşului are alte priorităţi. Nu există o inventariere a caselor vechi şi a satrii acestora."

Reportajul prezintă starea jalnică în care au ajuns multe clădiri emblematice ale Capitalei.

Edmond Niculușcă: "Vrem dezbatere vrem să ştim ce vor să facă cu acest oraş şi prin faptul că vrem să aflăm şi că inventariem tot patrimoniul e clar că devenim incomozi pentru că încurcam planurile din corupţia din sistem. Există şansa să schimbăm acest lucri prin implicare civică prin a merge la vot."

Jurnaliştii de la ARTE au vorbit şi cu Edmond Niculușcă, un tânăr ambiţios care organizează tururi ghidate prin Capitală. Sutele de oameni care participă, află astfel despre memoria oraşului, cultură şi comunitate.

Edmond Niculușcă a vorbit despre proiectele sale şi la Ştirile PRO TV.

Edmond Niculușcă, declaraţie din 1 decembrie 2015: "Mi-ar plăcea să fiu în fruntea Capitalei, ca să fac ceva pentru oraşul ăsta care în fond, de 30 şi ceva de ani, se afla într-un permanent conflict cu locuitorii."