Spune-mi ce condimente folosesti, ca sa-ti spun cat ai sa slabesti

Dată publicare: 12-02-2011 20:27
Dată actualizare: 02-09-2012 23:17


Condimentele pot influenta semnificativ succesul unei diete. De pilda, pieptul de pui va avea cu totul alt gust daca il marinati inainte. Chiar si pestele alb poate fi imbietor cu putin ghimbir.

Sa vedem care sunt metodele prin care puteti da un plus de savoare oricarui meniu.

Am intrebat cateva femei cat de confortabila li se pare ideea unei cure slabire.

Asadar, sunt doua tipuri de persoane: unele rabda si merg pana la capat, iar altele nici nu incep o dieta. Nu stiu, insa, ca exista infinit de multe variante de meniuri gustoase.

Chiar si preparatele fara grasimi pot fi chiar savuroase. Iata un exemplu: pieptul de pui, cel mai des indicat la dieta pentru ca este o carne slaba. Singurul dezavantaj: este fad. Solutia: puneti-l la marinat o jumatate de ora.

La final carnea va fi nu doar aromata, ci si foarte frageda. Un alt exemplu: orezul basmati, aliatul dietei. Este orezul cu indicele glicemic cel mai scazut, adica energia este eliberata treptat, asa ca va tine de foame mult timp.

La fel de bun este si sosul de soia. Astfel, am obtinut un fel principal satios si delicios. Sa vorbim insa si despre regimul alimentar recomadat in diverse afectiuni. Marius a avut acum cativa ani ulcer, asa ca trebuia sa urmeze o dieta bazata doar pe cartofi fierti si branza degresata. Cum a reusit sa depaseasca boala? Cu ajutorul condimentelor.

Atentie, insa, in cazul problemelor gastrice nu este permisa orice planta aromatica.

Cat despre branza slaba, o varianta este mozzarella. Consumata ca atare este, insa, lipsita de orice savoare.

Sa trecem la peste, indicat persoanelor care vor sa slabeasca. Iata cum il puteti pregati la abur fara un steamer. Va trebuie doar vas mai mare in care sa puneti putina apa.

Pe o hartie pergament asezati un pat de lamaie peste care va sta pestele.

Puneti tot felul de legume pe langa el, un catel de usturoi, sare, piper, putin vin alb si zeama de lamaie. Ramane doar sa-l impachetati si sa-l puneti la abur. In cazul pestelui, insa, variantele sunt infinite.

In cazul supelor nu ezitati sa folositi tarhon, care schimba cu totul gustul. La fel si salvia.

La fel se poate prepara si pieptul de pui daca asezati o frunza de salvie pe grill, sub bucata de carne. Cat despre banalul usturoi, iata in ce combinatii il puteti folosi.

Extrem de de bune sunt si preparatele cu ghimbir, o planta cu proprietati antioxidante si antiinflamatoare. Proaspat sau uscat, ghimbirul ajuta digestia si accelereaza metabolismul. Si pentru ca sosurile grele sunt interzise la dieta iata o varianta sanatoasa: pasta de ghimbir si usturoi.

Sa nu uitam nici de deserturi. Zaharul, care nu aduce niciun beneficiu organismului, poate fi usor inlocuit de aromele speciale.

Asadar, avem atat de multe alternative incat nu exista niciun motiv sa nu mancam sanatos si gustos!


VIDEO PROTVPLUS.RO