Care este cea mai buna dieta? Afla raspunsul de la nutritionisti

26-01-2011 13:41


Expertii de top in nutritie si cateva mari companii producatoare de alimente au cazut de acord: dieta viitorului este cea a omului primitiv. Carnea de vanat, fructele de padure, alunele si pestele salbatic sunt singurele pe care organismul le proceseaza.

Mai mult, s-a constatat ca metabolismul nostru nu poate tine pasul cu alimentele superprocesate, aparute in ultimii 80 de ani.

Specialistii care spun ca dieta omului primitiv este perfecta pentru organism au un argument solid: "In ultimii 40.000 de ani, genetica omul nu s-a schimbat. Din punct de vedere biologic si genetic suntem la fel ca omul de acum 40.000 de ani" - a spus nutritionistul Gheorghe Mencinicopschi.

Desi acum pe piata exista milioane de produse alimentare, posibilitatile de alegere a alimentelor naturale sunt limitate din cauza procesarii industriale.

Exista insa cateva alimente consumate din vechime care au si astazi aceleasi proprietati benefice. Pe langa carnea de vanat, care insa ar trebui pregatita in mod adecvat si consumata o data pe luna, am putea consuma de trei ori pe saptamani peste, de preferat salbatic.

Carnea de vanat se consuma dupa ce va verificati nivelul colesterolului si pe cel al acidului uric. Daca sunt normale, carnea de vanat este permisa.

Insa carnea rosie trebuie consumata rar, indiferent ca e de vanat sau nu. Astfel proceda si omul din vechime. Iar acest tip de comportament poate fi adoptat si astazi fara probleme.

In privinta fructelor, pe primul loc se afla fructele de padure pe care le gasiti in orice sezon congelate. In plus, nu uitati de fructele oleaginoase: alunele si nucile, neprelucrate termic, fara sare, in forma cruda.

Atentie insa! Fructele oleaginoase cu coaja trebuie consumate imediat dupa ce ati spart coaja. Altfel, se oxideaza si devin toxice.

De asemenea, radacinoasele sunt bune, mai ales daca provin din soluri netratate cu fertilizatori. Aceasta dieta este valoroasa daca mergeti mult pe jos, asa cum faceau oamenii acum citeva zeci de mii de ani.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO