Ajutorul primit de fetele din Vaslui care de 6 ani traiesc cu cornul si laptele. "Stiu ca e multa lume necajita, nu numai eu"

Ultima actualizare: 20-07-2015 07:12

Drama familiei Munteanu, prezentata in cadrul campaniei Stirilor PRO TV "Fara carte, fara viitor", i-a mobilizat pe romani. Oamenii au sarit sa le ajute pe cele trei fete, care au povestit ca mananca fasole ori cartofi duminica si de sarbatori.

Iar in timpul saptamanii, isi pacaleau foamea cu cornul si laptele de la scoala. De doua zile, cocioaba primita de pomana de la un satean de mama lor a devenit neincapatoare. S-au strans alimente de baza, fructe, dulciuri ori pachete cu hainute.

"Eu, astazi, am mancat cornul si laptele de la scoala. De 6 ani mananc numai asta la scoala", spunea Magdalena.

De la filmare si pana in momentul difuzarii reportajului, fetele au intrat in vacanta. Familia a suferit de foame. Situatia s-a schimbat radical din clipa in care oamenii le-au aflat povestea.

Magdalena: "Am primit gogosari, orez, pateu, bulion, cozonac, ulei. Cand au venit oamenii, ne-am bucurat."

Laura Munteanu, mama fetelor: "Imi pare foarte bine, nici nu m-am gandit la gestul asta. Stiu ca e un Dumnezeu, dar stiu ca e si multa lume necajita, nu numai eu. Dar Dumnezeu ii mare. Ii si bucuria mea."

Lipsurile le-au maturizat pe copile. Se bucura de daruri, insa stiu sa fie cumpatate.

Magdalena, despre un pepene primit cadou: "Nu putem sa-l mancam pe tot odata. Cand o sa vina mai multa pofta."

Pe langa pachetele cu mancare si haine, fetele, fratele lor si mama au mai avut parte de o surpriza.

Laura Munteanu: "Am fost la banca sa vedem contul si sunt vreo 31 de milioane. Multumesc si Dumnezeu sa deie sanatate la cei care s-or gandit in primul rand la copii."

O familie de romani, stabiliti in Italia, le-a trimis 300 de euro. Tot un sprijin financiar neasteaptat a venit si din partea liceului din Negresti, acolo unde invata Codruta. Fata cea mare isi platea caminul din bursa lunara de 180 de lei. Conducerea institutiei a decis sa n-o mai taxeze.

Gabriela Grama, World Vision: "Multi spun ca, desi nu au foarte mult nici ei, isi doresc ca din putinul lor sa ajute aceasta familie. Sa tina cont ca s-ar putea sa aglomereze prea mult familia si sa foloseasca si contul bancar."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO