“Este indispensabila pentru ca inima mea sa bata”. Obsesia pentru femeia interzisa era sa-l distruga
A iubit-o atat de mult incat intreaga lui viata a fost marcata de amintirea femeii care ii era interzisa tocmai pentru ca era sora mai mica a sotiei sale. Pana si cariera i-a fost puternic influentata de aceasta pasiune.
In 1860 a dat foc la toata corespondenta sa pentru ca nu isi dorea ca dupa moarte viata lui intima sa devina publica. Au fost insa detalii pe care le-a uitat, detalii care au iesit la suprafata.
Charles Dickens a fost un barbat pasional si pasionat de cariera sa, iar acest lucru s-a vazut in toate lucrarile lui.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pana la varsta de 24 de ani, cand s-a casatorit cu fiica mai mare a editorului sau George Hogarth, Dickens a fost virgin. Odata ce le-a cunoscut pe cele trei fiice ale lui Hogarth, viata scriitorului avea sa se schimbe pentru totdeauna.
Decoperire uimitoare in China. Ce aptitudine extraordinara si neobisnuita are un baietel - VIDEO
Desi s-a casatorit cu Catherine, pasiunea lui Dickens a fost sora ei mai mica de numai 14 ani, Mary.
Dupa nunta, Mary a locuit cu noua familie pana in ziua in care o boala a rapus-o. Desi pasiunea unuia pentru celalalt nu s-a consumat niciodata, Mary a fost femeia pe care Charles a iubit-o intreaga viata.
Dupa ce i-a murit in brate, scriitorul ar fi spus ca si-ar fi dorit sa moara oricine altcineva, mai putin acea “fiinta perfecta”. Iar dorinta i s-a implinit intr-o oarecare masura. Dupa decesul tinerei, doi dintre copii lui au murit.
Moartea ei l-a afectat atat de mult incat Dickens a incetat sa mai lucreze o buna bucata de vreme. Nu mai avea inspiratie. Purta mereu cu el o suvita din parul tinerei Mary.
Tot ceea ce avea sa scrie dupa acel deces avea sa fie influentat de iubirea pe care i-a purtat-o cumnatei sale, femeia perfecta in viziunea scriitorului.
In plan profesional succesul i-a fost garantat poate si din cauza pasiunii pentru Mary, pasiune transpunsa in tot ceea ce a scris dupa moartea ei.
In viata personala lucrurile au mers prost. A inceput sa-si urasca sotia, cautand mereu o inlocuitoare pentru Mary. In cele din urma si-a facut o amanta, in persoana unei actrite din America. Insa Mary nu a plecat niciodata din mintea si sufletul lui.
In ultimii ani de viata, Dickens a scris “nu a plecat niciodata, a fost mereu langa mine, in gandurile mele, mai ales in perioada de succes, in tot ce am facut. Ea a fost partea esentiala din fiinta mea. Este indispensabila pentru mine, este indispensabila pentru inima mea, care continua sa bata pentru ca ea e cu mine”.