BACALAUREAT 2013. Jumatate dintre liceenii care au dat in sesiunea speciala au picat

30-05-2013 21:43


Bacalaureat

Jumatate dintre absolventii de liceu care au sustinut examene in sesiunea speciala de bacalaureat 2013, care s-a desfasurat la Ploiesti, au picat bacalaureatul, unii reusind sa obtina, la matematica, note de 1,20 sau 1,45.

Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean Prahova, profesorul Horia Toma, un numar de 104 dintre cei 209 candidati care au sustinut bacalaureatul in sesiunea speciala organizata anul acesta la Ploiesti au reusit sa promoveze acest examen, transmite corespondentul

MEDIAFAX

..

Horia Toma a mai spus ca trei dintre candidati au fost eliminati pentru tentativa de frauda, examenul desfasurandu-se in sali dotate cu camere de supraveghere.

Rezultatele afisate, joi, la sediul Colegiului National "Mihai Viteazul" din Ploiesti, unde s-a organizat sesiunea speciala de bacalaureat, arata ca patru dintre candidati au obtinut note de 10 la examenul de matematica-informatica, in timp la aceeasi proba alti candidati au primit note precum 1,20 sau 1,45.

Cea mai mare medie obtinuta la acest examen a fost de 9,83, candidatul cu aceasta medie obtinand 9,50 la examenul de limba romana si 10 la examenele de matematica si anatomie.

Jumatate dintre absolventii de liceu care au sustinut examene in sesiunea speciala de bacalaureat 2013, care s-a desfasurat la Ploiesti, au picat bacalaureatul, unii reusind sa obtina, la matematica, note de 1,20 sau 1,45, trei candidati fiind eliminati pentru fraudarea examenului.

Cea mai mic nota cu care un candidat a promovat acest examen a fost 6,00, medie obtinuta din notele 5,75 la limba romana, 5,25 la limba engleza si 7,00 la geografie.

Potrivit Ministerului Educatiei, procentul de promovabilitate la sesiunea speciala a bacalaureatului 2013, pentru absolventii de liceu participanti la loturile nationale largite care se pregatesc pentru olimpiadele si concursurile internationale, este de 49,76 la suta.

Cele mai multe medii obtinute, respectiv 35, au fost intre 6 si 6.99, iar alte 28 de medii au fost intre 7 si 7.99. Medii intre 9 si 9.99 au luat 24 de candidați, iar intre 8 si 8.99, 17 dintre absolventii de liceu prezenti. La aceasta sesiune, niciun candidat nu a promovat cu media 10.

Trei dintre absolventii prezenti la examene au fost eliminati pentru tentative de frauda.

La sesiunea similara din 2012, doar 34,21% dintre participanti au reusit sa treaca examenul de bacalaureat.

Un numar de 209 elevi din toata tara care in perioada cand se va organiza bacalaureatul vor participa la olimpiade sau concursuri sportive internationale si nu vor fi in tara au sustinut, la Ploiesti, sesiunea speciala de bacalaureat, printre candidati numarandu-se un etnic german si patru maghiari.

Joi seara, cei nemultumiti de notele obtinute au putut depune contestatii, rezultatele in urma recorectarii lucrarilor urmand a fi afisate vineri.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO