BACALAUREAT 2013. Doi candidati, eliminati pentru tentativa de frauda la bacalaureatul olimpicilor

27-05-2013 20:11

Bacalaureat, liste, elevi

Peste 200 de candidati au sustinut, luni, proba scrisa la limba si literatura romana la BACALAUREAT 2013 special pentru absolventii participanti la loturile nationale largite ce se pregatesc pentru olimpiadele si concursurile internationale.

Doi elevi au fost eliminati pentru tentativa de frauda la BACALAUREAT 2013, sesiunea speciala.

Potrivit Ministerului Educatiei, la proba de luni la BACALAUREAT 2013 au participat, incepand cu ora 9.00, un numar de 209 candidati, dintre care doi au fost eliminati, pentru tentativa de frauda.

BACALAUREAT 2013. CALENDARUL examenului de BACALAUREAT NATIONAL 2013

In comparatie cu anii precedenti, un element de noutate la BACALAUREAT 2013 l-a reprezentat introducerea a doua tipuri de subiecte a caror structura a fost conceputa in functie de filiera urmata de absolventi.

Astfel, filiera teoretica, profilul uman si filiera vocationala, profilul pedagogic, au avut aceeasi varianta de subiect la BACALAUREAT 2013, deoarece numarul de ore dedicat disciplinei Limba si literatura romana a fost mai mare decat la celelalte specializari, precizeaza Ministerul Educatiei.

O varianta diferita de subiect, realizata pe baza programei de examen, a fost creata pentru filiera teoretica, profilul real, filiera tehnologica si filiera vocationala, toate celelalte profiluri, in afara celui pedagogic. Aceste profiluri si filiere au prevazute, prin planul cadru, un numar mai mic de ore la disciplina Limba si literatura romana.

Un alt element de noutate la BACALAUREAT 2013 l-a constituit eliminarea textului aforistic/critic, folosit ca suport in cadrul subiectului al II-lea, deoarece scopul acestui tip de item il constituie demonstrarea competentelor de argumentare, in scris, a unor opinii, in diverse situatii de comunicare.

BACALAUREAT 2013. Subiecte si barem la limba si literatura romana pentru sesiunea speciala

Modificarea a fost determinata, precizeaza ministerul, de constatarea ca, de cele mai multe ori, receptarea textului-suport folosit la acest subiect ii punea in dificultate pe foarte multi dintre candidati. Acestia se concentrau pe ideea formulata in citat (de cele mai multe ori inteleasa gresit), si nu pe formularea propriei opinii despre problematica pusa in discutie, a mai spus sursa citata, precizand astfel ca a fost eliminata, astfel, posibilitatea de confuzie, candidatii fiind condusi, prin cerinta, catre formularea unei opinii personale, pe care sa o dezvolte prin doua argumente.

Mai mult decat atat, arata Ministerul Educatiei, s-au creat premisele raportarii candidatilor la aspecte din viata reala, la situatii de comunicare ce apartin universului contemporan, combatandu-se reproducerea de texte invatate "pe de rost".
Bacalaureatul olimpicilor continua marti cu proba obligatorie a profilului.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO