Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cele mai bune orașe europene pentru vacanțe de familie. Ghidul pentru un concediu de neuitat în Europa, alături de copiii

De la escapade în orașe încântătoare precum Paris sau Barcelona, la vacanțe pe plajele însorite din Nisa și Menorca, aceste destinații perfecte pentru vacanțe cu copiii în Europa sunt binecunoscute pentru farmecul lor, iar cei mici le vor adora.

Destinații perfecte pentru vacanțe cu copiii în Europa Paris, Franța

Plin de atracții pentru familii precum Jardin des Tuileries, Turnul Eiffel și multe altele, există un motiv pentru care Parisul ocupă un loc special în inimile multora. De la bucătăria sa delicioasă până la modul său de viață fermecător, acest oraș magic este un loc grozav pentru a sta cu cei mici, garantând un impact de durată asupra părinților și copiilor deopotrivă.

Există multe activități potrivite pentru familii, iar cei mici vor fi încântați de patiseria dulce franceză. Este musai să vizitați Disneyland dacă veți ajunge în acest oraș alături de copii.

Citește și
Victoria Beckham
Victoria și David Beckham, vacanță alături de trei dintre copiii lor. Cum au fost surprinși împreună | GALERIE FOTO
Sudul Franței

Cu kilometri de coastă strălucitoare, sate pitorești și o istorie impresionantă, sudul Franței este un vis în ceea ce privește clima, cultura și siguranța. Indiferent că vrei o plajă prietenoasă pentru copii cu ape calme, precum Plage de la Salis, sau un refugiu în zona rurală din Provence, sudul Franței are nenumărate atracții pentru copiii de toate vârstele.

Italia

Cu localnici prietenoși, experiențe culturale îmbogățitoare și, probabil, unele dintre cele mai bune bucătării din lume, Italia este o destinație de neratat pentru familiile care doresc să creeze amintiri prețioase. De la Colosseumul uluitor din Roma până la plajele desprinse din paradis din Sardegna, Italia, o destinație turistică de top, primește familiile cu brațele deschise. Fie că mergeți în Roma, Sicilia, Florența sau Veneția, copiii se vor distra pe cinste, mai ales că este locul înghețatei și al pizzei. Ce altceva poate fi mai frumos pentru cei mici?

Portugalia

Indiferent dacă familia ta preferă un amestec interesant de istorie și activități distractive în orașe precum Lisabona sau abia așteptați să construiți castele de nisip pe plajele uimitoare din Algarve, Portugalia are multe de oferit pentru familiile care caută o vacanță europeană memorabilă. Renumită pentru a fi una dintre cele mai prietenoase destinații din Europa pentru familii, copiii sunt bineveniți peste tot în această țară. Portugalia este populară și pentru prețurile accesibile

Algarve este una dintre cele mai minunate regiuni din Portugalia, cu un climat blând și însorit pe tot parcursul anului. Dacă ajungi în Lisabona, nu rata o vizită la Oceanariu.

Barcelona, Spania

Barcelona este unul dintre acele orașe europene magice care au cu adevărat ceva pentru toată lumea. Cu atracții precum Park Güell proiectat de Antoni Gaudí, Muzeul de Știință CosmoCaixa și Fântâna Magică Montjuic, acest oraș colorat este plin de istorie captivantă, arhitectură impresionantă și lucruri interesante de făcut cu copiii.

Nu ratați parcul tematic Port Aventura cu transfer din Barcelona. Există o mulțime de activități de făcut în familie, iar orașul este unul superb, de care nu ai cum să te plictisești. 


Insulele Baleare

Insulele Baleare sunt pline de atmosferă liniștită, cultură captivantă și mâncare delicioasă. Un arhipelag de pe coasta Spaniei, cele patru insule principale includ Mallorca, Menorca, Formentera și Ibiza. Mergi la acvariul din Palma cu copiii, apoi încercați tapas.

Anglia, Regatul Unit

Cu arhitectură și istorie uimitoare, peisaje verzi frumoase și transport public prietenos pentru familii, nimic nu se compară cu o vacanță de familie în Anglia.

Londra este un oraș cu multe lucruri de oferit, în funcție de cum vrei să îți petreci vacanța. Pare să fie făcut pentru iubitorii de cumpărături, cultura rock sau underground, dar este, de asemenea, una dintre cele mai bune destinații pentru familii din Europa. Lasă-ți copiii să descopere frumusețea Green Park și Hyde Park, Palatul Buckingham, Legoland sau un tur al studiourilor Warner Bros pe urmele lui Harry Potter.


Atena, Grecia

Nu este niciodată prea devreme să descoperi rădăcinile istoriei și civilizației. Atena este perfectă pentru o vacanță în familie și poți alege între excursii relaxante, cum ar fi o croazieră de o zi întreagă la Hydra sau o excursie de o zi întreagă la Meteora, cu activități culturale.


Bretania, Franța

Bretania se numără printre cele mai relaxante destinații de vacanță din lume. Aceasta este una dintre cele mai frumoase regiuni din Franța. Vei putea să te bucuri de aer proaspăt sau să te plimbi de-a lungul plajelor, clasificate printre cele mai frumoase din Europa. Dinard este perfect pentru o vacanță relaxantă la malul mării. Mergi la Quimper, gustă cei mai buni macarons din Franța și plimbă-te pe aleile sale frumoase și tipice. Copiii sunt maim ult decât bineveniți, iar frumusețea acestui loc îi va captiva și pe ei.

Corfu, Grecia

Corfu, această bucățică de paradis, este perfectă pentru o vacanță în familie. Corfu se bucură de soare aproape în fiecare zi și de temperaturi destul de plăcute de aproximativ 30 de grade.

Cei mici nu se vor plictisi pe plajele minunate unde se poate face snorkeling și alte activități interesante.

Madrid, Spania

Madrid se numără printre cele mai faimoase destinații urbane din lume. Copiii vor adora acest oraș incredibil. Madrid, capitala Spaniei, este faimoasă pentru calitatea vieții, parcurile sale magnifice, dar și pentru echipa sa de fotbal. Dacă ai acasă microbiști, oferă-le un moment de neuitat cu o vizită la Atlético de Madrid. Există sute de activități perfecte pentru familii în Madrid.

Malta

Malta este prietenoasă cu familiile, având hoteluri la prețuri accesibile, soare pe tot parcursul anului, o natură sălbatică și protejată. Poți descoperi comorile istorice din La Valletta și natura sălbatică a insulei Gozo sau orașul frumos Mellieha, încoronat "Destinație europeană de excelență" de către Comisia Europeană pentru angajamentul său față de turismul durabil și ecologie.

Oferă-le copiilor tăi o vizită excepțională la satul Popeye, construit pentru musicalul "Popeye" din anii '70 în Mellieha.

Viena, Austria

Viena nu este doar una dintre cele mai romantice destinații europene, ci este și una dintre cele mai bune destinații pentru Crăciun din Europa și una dintre cele mai bune destinații pentru o vacanță de familie în Europa.

Palatele somptuoase din Viena, cum ar fi Palatul Schönbrunn, sunt locuri pe care trebuie să le vizitezi.

Lasă-ți copiii să experimenteze parcul de distracții Prater cu târgul său permanent și roata Ferris, unul dintre simbolurile Vienei. Dacă vrei o experiență inedită, planifică vacanța cu familia în Viena în preajma Crăciunului. Atmosfera este de poveste, iar târgul și bunătățile lui sunt de nerefuzat.

Republica Cehă

Cunoscută ca inima și sufletul Europei pentru vacanțe în familie, Republica Cehă este o țară de o frumusețe captivantă și un patrimoniu cultural bogat, oferind nenumărate activități pentru familii.

Praga, fermecătoarea sa capitală, încântă cu arhitectura sa de poveste, străzile pavate și castelele impunătoare. Dincolo de farmecul orașului, peisajul verde presărat cu sate fermecătoare, ruine medievale și dealuri perfecte pentru aventuri în aer liber, cum ar fi drumețiile și ciclismul, te vor cuceri definitive.

Bulgaria

Una dintre cele mai uimitoare destinații pe care le poți vizita în Europa este Bulgaria. Este la o aruncătură de băț de România, ceea ce înseamnă că răbdarea copiilor nu va fi pusă la încercare cu un drum lung.

Bulgaria se mândrește cu plaje imaculate de-a lungul coastei Mării Negre, perfecte pentru construirea de castele de nisip și sporturi acvatice. În plus, poți opta pentru pachete all inclusive, pentru că există o mulțime de restorturi ideale pentru familii, la prețuri foarte decente.

Aceasta este o vacanță aproape de casă, ideală pentru familiile cu bebeluși sau care vor doar o escapade rapidă de weekend.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult