Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"Camerele furiei", locurile în care romanii plătesc pentru a distruge lucruri şi a scăpa de stres

Your browser doesn't support HTML5 video.

7 din 10 romani sunt stresați la locul de muncă, arată un studiu al Organizației Internaționale a Muncii. Cum metodele de relaxare sunt tot mai căutate, au apărut "camerele furiei", în care clienții plătesc pentru a distruge diverse lucruri.

Psihologii spun că eliberarea tensiunii în mod controlat ne ajută să ne comportăm mai bine în public. Același efect îl au și terapia prin țipăt, practicarea unui sport sau meditația.

Iza s-a întors de curând în ţară după ce a locuit câţiva ani în Anglia, iar schimbarea, dar şi proiectele la care lucrează acum au stresat-o în ultima perioadă, aşa că a venit la "camera furiei".

Iza: "Niciodată nu ai avut voie să îţi dai drumul cu totul şi să fii liber să faci ceea ce vrei să faci."

Clienţii aleg obiectele pe care vor să le distrugă, dar şi uneltele de care au nevoie ca să îşi îndeplinească misiunea. Pot alege între ciocan, bâta de baseball şi baros.

Citește și
csid
Stresul poate provoca diabet. Cum putem evita riscul apariției acestei boli

Bogdan care lucrează în domeniul IT a ales să distrugă un obiect anume: "O imprimanata e cel mai enervant element din IT pentru că se blochează, te murdăreşti de tus. După eşti mai relaxat, clar, scoţi frustratile, nervii."

Ca să nu-şi distrugă propriile bunuri, într-o criză de furie, clienţii fac zob în câteva clipe zeci de obiecte, în camere special amenajate, purtând un echipament de siguranţă.

În Bucureşti tarifele variază între 80 şi 250 de lei în funcţie de numărul de obiecte distruse şi timpul petrecut înăuntru. O astfel de sala s-a deschis şi în Braşov. Terapia prin distrugerea obiectelor este susţinută şi de psihologi.

GABRIEL BIBIRE, psiholog: "Se afla în ADN-ul nostru lupta aceasta împotriva unui agresor, agresorul este alcătuit din obiecte, reguli, standarde, din obsesii care se formează în timp şi apasa pe psihicul uman. Este una dintre metodele eficiente de eliberare, o energie psihică negativă va duce la comportamente profund negative şi extrem de violente".

Şi terapia prin ţipat ne poate ajuta să ne descărcăm, sub supravegherea psihologului. Reuşim astfel să renunţăm la acest comportament urât în sânul familiei sau la serviciu. O şedinţă costa 150 de lei şi are loc într-o cameră antifonată.

Specialiştii ne îndrumă să apelăm şi la sport pentru acelaşi efect. Răzvan care lucrează în vânzări şi-a schimbat comportamentul după mai multe şedinţe de box: "Inainte să vin la sala aveam multe ieşiri necontrolate, acum vin aici, mă relaxez, mă descarc, când ies sunt un alt om, sunt mult mai liniştit."

Specialiştii recomandă şi meditaţia alături de instructorii yoga. O şedinţă costa 30 de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult