Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mihaela Bilic: „Mănânc lactate expirate. Le iau din frigiderul cu preț redus”. Ce alimente putem mânca după ce expiră

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit, prin intermediul unei fotografii postate pe rețelele de socializare, că are în frigider produse cumpărate la preț redus și că mânâncă lactate care au trecut de termenul de valabilitate.  

„În weekend a fost și ziua copilului și ziua internațională a laptelui. Și apropo de lactate, confirm că le mănânc expirate. Ba mai mult, le cumpăr din frigiderul cu preț redus/vânzare accelerată. Așa arată frigiderul meu”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.

Postarea medicului nutriționist a adunat în doar două zile 4.600 de reacții pe Facebook, peste 250 de comentarii și 120 de distribuiri.

De-a lungul timpului, mai mulți medici și specialiști în nutriție au dovedit că nu toate produsele ne fac rău dacă le consumăm după data de expirare scrisă pe ambalaje. Alții chiar au făcut chiar bani din vânzarea de produse expirate. Este cazul și unui om de afaceri din Marea Britanie, patronul firmei „Approved Food”, care a explicat cum reușește să vândă astfel de produse persoanelor dornice de chilipiruri.

Citește și
Pilaf
Mâncarea tradițională la care renunță mulți români. Ingredientul principal devine tot mai greu accesibil

În 2023, în Marea Britanie, o serie de giganți din retail au eliminat datele de valabilitate de pe lapte, ca parte a unei campanii pentru combaterea risipei alimentare.

Reprezentanții unui lanț de supermarket-uri din Regatul Unit spun că aproape 500 de milioane de sticle de lapte sunt irosite în fiecare an în Marea Britanie.

Datele de limită de consum se referă la siguranța alimentelor în timpul consumului, în timp ce datele de valabilitate ale produselor se referă la calitatea alimentelor.

Unele dintre cele mai comune alimente dintr-o bucătărie pot fi consumate în siguranță chiar și după termenul de expirare.

Ceea ce poate oamenii nu știu este că laptele nu este singurul produs care poate fi consumat în siguranță după data limită de consum.

Ouăle, iaurtul și chiar și pâinea pot fi consumate în siguranță, chiar și după ce „expiră”. potrivit The Mail.

Printre alimentele sigure care pot fi consumate în afara termenului de valabilitate se numără: laptele pasteurizat, ouăle, alimentele dulci, chipsurile, biscuiții, pastele, pâinea și ciocolata.

Totuși, oamenii trebuie să se folosească de „indiciile senzoriale" pentru a judeca dacă alimentele pot fi consumate în condiții de siguranță – adică dacă un aliment are un miros neobișnuit sau are urme de mucegai.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult