VIDEO: Reacția unui reporter BBC când este acuzat de un protestatar chinez de ”fake news”
El a fost întrerupt de câțiva protestari pro China, care l-au acuzat că informațiile pe care le dă publicului sunt false.
Jurnalistul vorbea despre faptul că, în Hong Kong, tocmai fusese arestată o persoană din grupul de protestatari care militează pentru independență. Motivul: poliția găsise explozibili la el.
În timpul transmisiei, câteva persoane s-au apropiat de jurnalist spunând că minte și că ceea ce face el se numește ”fake news”.
Fără să se lase intimidat, McDonell îi cere unei protestatare să spună exact care este minciuna de care îl acuză:
Jurnalist: Care este problema cu ce am spus eu? Protestatar: Nu este real, nu este întregul adevăr. Jurnalist: Dar care este problema? Ce nu este adevărat din ce am spus? Protestatar: Pentru că ai spus că este și mai multă violență. Ne este adevărat. Jurnalist: Cineva a fost arestat astăzi cu explozibili. Protestatar: Da, este adevărat. Jurnalist: Da? Este adevărat, atunci îți multumesc foarte mult.
Zeci de mii de persoane s-au adunat sâmbătă în Hong Kong pentru a-şi exprima sprijinul pentru poliţie şi guvernul pro-Beijing ca răspuns la mişcarea masivă de protest care agită de săptămâni teritoriul semi-autonom, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Hong Kong este din 9 iunie scena unor proteste paşnice gigantice, dar, în acelaşi timp, au avut loc ciocniri violente între protestatari şi poliţie.
Mişcarea, care a pornit de la un proiect de lege ce autoriza extrădarea în China, care a fost suspendat de atunci, s-a extins la cerinţe mai largi, manifestanţii denunţând loviturile date de Beijing libertăţilor fostei colonii britanice.
Sâmbătă, mulţimea, majoritatea în vârstă, a fluturat steaguri chinezeşti şi pancarte în sprijinul poliţiei.
Cei care au recurs la violenţă spun că iubesc Hong Kongul, dar noi nu putem fi de acord cu modul lor de exprimare, spune Sunny Wong, în vârstă de 42 de ani, care lucrează în industria asigurărilor.
O femeie în vârstă de 60 de ani consideră că protestatarii radicali care au vandalizat Parlamentul în iunie trebuie să fie traşi la răspundere. "Urăsc oamenii care folosesc violenţă împotriva altora ... A fost cu adevărat extrem", a deplâns ea.
Poliţia a estimat la 103.000 numărul manifestanţilor în momentul culminant al protestului de sâmbătă, în timp ce organizatorii citaţi în mass-media locale au vorbit despre 316.000 de participanţi.
Sursa: Agerpres, BBC
Dată publicare: 21-07-2019 16:27