Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Rămăşiţele lui Soleimani, transportate în Iran într-o cutie de carton, cu un avion de linie

Rămăşiţele generalului Qassem Soleimani, ucis săptămâna trecută într-un atac cu dronă al SUA, duse în Iran într-o cutie de carton transportată de un avion de linie, relatează New York Post.

O filmare din timpul zborului Mahan Air a fost postată pe Twitter de analistul militar Babak Taghvaee, corespondent al mai multor publicații. 

În imagini se văd două cutii de carton așezate pe scaunele avionului și pe care sunt afișate pozele lui Qassem Soleimani și pe cea a lui Abu-Mahdi Al-Muhandis, un alt lider militar ucis în atacul cu drone al SUA.

În timpul zborului, pe ecranul din aeronavă a rulat imagini cu Soleimani, în semn de omagiu pentru generalul irakian.

Trupul lui Soleimani a fost identificat după un inel special, pe care acesta îl purta în permanență. Potrivit bijutierilor, inelul nu este unul foarte valoros, piatra acestuia fiind fie din carneol (cornalină), fie un rubin. În ambele cazuri, inelul nu ar valora mai mult de câteva sute de dolari.

Citește și
cross ziare
Este Romania amenintata de Iran, in calitate de aliat al SUA? Ce spun analistii

Unii musulmani cred că însuşi Profetul Mahomed avea un inel din argint cu pecete din carneol la degetul mic al mâinii drepte, și că cei care îl poartă pot binecuvânta.

Soleimani trebuia să fie înmormântat marți, însă funeraliile au fost amânate, după ce zeci de oameni au murit în busculadele create în timpul ceremoniilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult