Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Unul din jihadiștii care plănuiau masacrul de la Viena lucra chiar în preajma lui Taylor Swift. ”Noapte de teroare absolută”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Complotul terorist dejucat la Viena, din cauza căruia au fost anulate concertele lui Taylor Swift din capitala austriacă, a lăsat în lacrimi zeci de mii de fani.  

Potrivit autorităților, aproximativ 170.000 de oameni din toată lumea ar fi trebuit să se bucure de concerte.

Doi suspecți au fost arestați, iar unul dintre ei, un austriac de 19 ani, a recunoscut că plănuia un atac sinucigaș.

Pe o stradă din Viena s-au adunat câteva sute de tineri, în speranța că le va fi mai ușor să treacă peste tristețea provocată de anularea celor trei concerte pe care Taylor Swift ar fi trebuit să le susțină în capitala Austriei. Au cântat și au făcut schimb de brățări ale prieteniei - un simbol al fanilor artistei.

Sarina Sabernig: ”Agățăm aceste brățări ale prieteniei (în copac) sau facem schimb cu ele. Cam așa...”.

Citește și
Taylor Swift
Concertele lui Taylor Swift din Viena, din acest weekend, au fost anulate. Doi suspecți plănuiau atacuri teroriste

Fană: ”Cred că cineva din Viena a venit cu această tradiție. Pentru că e Corneliusgasse, înseamnă Cornelia Street. Și e o melodie intitulată Cornelia Street".

În total, 170.000 de oameni au cumpărat bilete pentru show-urile anulate din cauza unui potențial atentat terorist.

Unul dintre suspecți lucra pe stadionul unde urma să cânte Taylor Swift

Fană: ”Am plâns, m-a sunat mama și abia atunci am realizat ce se întâmplă... Dar tot nu pare real".

Fană: ”Am văzut o postare de la organizatorii concertului, în care spuneau că a fost anulat... Și am început să plâng în mijlocul restaurantului".

Mulți dintre cei care visau să ajungă în fața scenei sunt din alte țări. Unii chiar de peste Ocean. Și au cheltuit mii de dolari pentru o experiență unică. Spun că înțeleg, totuși, de ce a fost luată această hotărâre.

Nicole Horn, fană venită din SUA: ”Ce s-ar fi putut întâmpla, ceea ce ar fi putut fi... rezultatul nu ar fi fost o noapte de distracție, ci o noapte de teroare absolută și teamă pură pentru cei de acasă".

Organizatorii au decis sa anuleze cele trei spectacole după discuții cu echipa lui Taylor Swift, deși autoritățile locale nu le-au cerut să tragă cortina.

A cântărit greu faptul că unul dintre suspecți lucra pe stadionul care urma să găzduiască acele concerte. Un tânăr de 19 ani a fost arestat. În casa lui au fost găsite arme, dar și materiale explozive.

Expert: ”O să vedem mai multe incidente de acest gen”

Omar Haijawi-Pirchner, directorul serviciilor de securitate austriece: ”Un lucru e clar din declarația lui. E cu certitudine radicalizat în direcția Statului Islamic și crede că e justificat să ucidă infideli".

Un al doilea suspect, despre care anchetatorii cred că planuia să acționeze din interior, a fost încătușat în apropierea stadionului. Experții spun că nu Taylor Swift ar fi fost vizată. Spectatorii erau țintele atacatorilor.

Robert Baer, fost agent CIA, autor "The Perfect Kill: 21 Laws for Assassins": ”Acestea sunt ținte simbolice pentru Statul Islamic și, în timp ce cresc tensiunile în Orientul Mijlociu, cred că o să vedem mai multe incidente de acest gen".

Toți cei care au cumpărat bilete la concertele de la Viena ale artistei americane vor primi banii înapoi. Și compania austriacă de căi ferate a fost de acord să returneze banii celor care au făcut rezervări pentru zilele în care ar fi trebuit să aibă loc show-urile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult