Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de ruși la înmormântarea bloggerului pro-Putin ucis într-un atac cu bombă. Ce i-au pus mercenarii pe sicriu VIDEO

Sute de ruși s-au adunat la înmormântarea bloggerului pro-Putin ucis într-un atac cu bombă, mulți dintre ei cu Z sau V pe haine, ca semn al susținerii lor pentru războiul din Ucraina. Mercenarii de la Wagner i-au pus un baros pe sicriu, în loc de jerbă.  

Câteva sute de persoane, inclusiv liderul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, s-au strâns sâmbătă la Moscova pentru înmormântarea lui Maxim Fomin, un blogger militar celebru care sprijinea invazia ţării sale asupra Ucrainei şi care a fost ucis recent într-un atac cu bombă, transmite AFP.

Potrivit jurnaliştilor AFP la faţa locului, sute de oameni au mers la cimitirul Troekurovski din vestul capitalei ruse unde s-au adunat la sicriul lui Maxim Fomin înainte de înmormântarea acestuia.

La funeralii, deputatul Leonid Sluţki a cerut din nou revenirea pedepsei cu moartea în Rusia, iar mercenarii de la Wagner au depus un baros pe sicriul său în loc de jerbă funerară, simbol al forţei şi durităţii companiei, potrivit News.

Este celebră o înregistrare video în care un "trădător" din rândurile Wagenr este executat cu lovituri de baros.

Citește și
Daria Trepova
Momentul exploziei din cafeneaua din Sankt Petersburg în care a murit un blogger. Cum a fost surprinsă Daria Trepova | VIDEO
Rușii veniți la funeralii purtau Z sau V pe haine, în semn de susținere a războiului

La faţa locului a fost desfăşurată o importantă forţă de poliţie cu un control minuţios al persoanelor care se deplasau la cimitir. Mulţi dintre ei purtau haine cu un Z sau un V, semne ale sprijinului lor pentru ofensiva din Ucraina.

Duminica trecută, Maxim Fomin, cunoscut sub pseudonimul lui Vladlen Tatarski, a fost ucis într-un atac cu bombă într-o cafenea din Sankt Petersburg aparţinând liderului grupului paramilitar Wagner.

Moscova a acuzat Kievul şi "agenţi" ai opozantului rus Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, că au fost implicaţi în asasinat. Ucraina, la rândul ei, a afirmat că este vorba de o reglare de conturi în cercurile care susţin ofensiva din Rusia.

"Vladlen Tatarski va rămâne cu noi, vocea lui va continua să răsune", a declarat sâmbătă Prigojin din cimitir, citat de agenţia de presă rusă RIA Novosti.

Originar din Donbas, Maxim Fomin a fost unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri militari pro-Kremlin, cu peste 500.000 de abonaţi pe Telegram. Influenţa acestor activişti care difuzează reportaje cu armata rusă în Ucraina şi îşi împărtăşesc analizele a crescut brusc de la începutul ofensivei, în februarie 2022.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult