Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele iranian admite că țara se confruntă cu o „revoltă” după moartea tinerei arestate pentru ținuta ei

Iranul trebuie să acţioneze hotărât împotriva protestelor ce s-au extins în întreaga ţară după ce o tânără a murit în arestul poliţiei morale, a indicat preşedintele iranian Ebrahim Raisi  

„Trebuie acţionat decisiv împotriva celor care se opun securităţii şi liniştii ţării”, spune preşedintele.

Ebrahim Raisi a subliniat „necesitatea de a face distincţie între proteste şi perturbarea ordinii şi securităţii publice, şi a descris evenimentele drept o revoltă'', conform presei din Teheran.

Protestele au început vinerea trecută după ce o tânără în vârstă de 22 de ani a decedat în arestul poliţiei morale, ea fiind reţinută pentru că nu ar fi purtat corect vălul islamic.

Manifestaţiile s-au extins între timp în întreaga ţară şi. Protestele s-au soldat cu zeci de victime și sute de arestări.

Între timp, principalul partid reformator din Iran, Uniunea Poporului Iranului Islamic, a cerut statului să anuleze portul obligatoriu al vălului islamic. Formațiunea apropiată de fostul preşedinte reformator Mohammad Khatami (1997-2005) a cerut, de asemenea, desfiinţarea ''poliţiei morale'' şi autorizarea manifestaţiilor paşnice, potrivit AFP și Agerpres

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult