Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ororile trăite de un student din Azerbaijan după ce a fost capturat de ruși în Mariupol

Huseyn Abdullayev, un student de 20 de ani din Azerbaijan, a povestit ororile la care a fost supus de ruși, după ce l-au capturat în Berdeansk, Mariupol.

Vezi aici cele mai recente informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

Studentul de la Universitatea de Stat din Mariupol a fost capturat de ruși pe 17 martie și a fost ținut prizonier până pe 12 aprilie. 

“Mi-au legat mâinile și mi-au acoperit capul cu jacheta ca să nu văd nimic. Apoi m-au aruncat într-o camionetă și m-au dus la închisoare. Vorbeau rusă”, a spus el.

Tânărul a precizat că în timpul în care a fost ținut în captivitate a fost torturat și acuzat că ar fi soldat ucrainean.

“Au folosit un baston cu electroșocuri și m-au bătut. Erau ruși, azeri și ceceni. Prima dată, au folosit electroșocuri, apoi m-au bătut cu o bucată de lemn și m-au călcat în picioare. M-au bătut aproape în fiecare zi. M-au întrebat dacă nu cumva nu sunt student, ci soldat ucrainean”, a spus el, precizând că a fost eliberat după ce comandanții ceceni au decis asta pentru luna sfântă musulmană a Ramadanului.

Citește și
putin, zelenski
Consilier prezidenţial ucrainean: Războiul din Ucraina ”se poate încheia prin negocieri directe” între Putin şi Zelenski

Vezi și Sfârșitul tragic al Karinei, o tânără violată și ucisă de soldații ruși. Mărturiile terifiante ale tatălui ei

“Eram opt oameni. Eram singurul din Azerbaijan. Cu toții am fost capturați și torturați”, a adăugat el.

Tatăl lui Huseyn Abdullayev, Amin Abdullayev, care locuiește în regiunea Neftchala din Azerbaidjan, a declarat pentru că sănătatea fiului său este critică.

„Fiul meu a fost ținut într-un loc în care era foarte frig și torturat. Acest lucru este oribil. Unul dintre torționari era un azer. I-au dat numai pâine uscată și apă. A slăbit mult. A fost oprimat. L-au bătut în fiecare zi”, a spus el.

Amin Abdullayev a adăugat că a vorbit cu fiul său doar de două ori în timpul captivității, pe 19 și 25 martie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult