Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dezastru în Fâșia Gaza. Gestul făcut de gruparea Hamas pentru răniții din enclavă

Gruparea islamistă palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a cerut sâmbătă, într-un comunicat, ca răniţii să fie evacuaţi din fâşie "din cauza incapacităţii" sistemului de sănătate de a-i îngriji.

Directorul biroului de presă al guvernului Hamas, Salamat Maarouf, a declarat că ajutorul care a intrat sâmbătă în Gaza prin punctul de trecere a frontierei de la Rafah, la graniţa cu Egiptul, este "limitat" şi că nu schimbă "catastrofa umanitară" din enclavă, asediată de armata israeliană.

El a subliniat că important este să se garanteze trecerea în siguranţă a acestui ajutor pentru a acoperi nevoile umanitare, precum şi scoaterea răniţilor din enclavă pentru ca aceştia să poată fi trataţi corespunzător.

Maarouf a subliniat că este important ca punctul de frontieră de la Rafah să fie menţinut deschis, pentru a permite intrarea şi altor ajutoare, pe fondul penuriei de combustibil şi a lipsei de medicamente şi produse sanitare, dar şi a hranei şi a electricităţii, transmite EFE, citată de Agerpres.

Israelul continuă bombardamentele în nordul Gazei

Purtătorul de cuvânt al forţelor armate israeliene, Daniel Hagari, a confirmat sâmbătă într-o conferinţă de presă că alimente, apă şi asistenţă medicală urmează să intre în partea de sud a Gazei, dar în niciun caz combustibil, esenţial pentru punerea în funcţiune a centralei electrice din enclavă.

Citește și
rafah granita
Primele camioane cu ajutoare au intrat în Fâșia Gaza. Punctul de frontieră Rafah a fost apoi imediat închis

Hagari a precizat că forţele armate israeliene "continuă să bombardeze bastioanele Hamas din nordul Gazei".

Aproximativ douăzeci de camioane au pătruns în Gaza sâmbătă prin punctul Rafah, într-o operaţiune desfăşurată de Semiluna Roşie. În interiorul enclavei, asistenţa va fi distribuită spitalelor din sudul Gazei de către agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA).

Un oficial al UNRWA din Gaza a declarat pentru EFE că agenţiei nu i se permite să ducă ajutor umanitar în nordul Fâşiei şi că acesta poate fi distribuit doar spitalelor din sudul enclavei palestiniene.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult