Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Vreau să slăbesc 3 ori 4 kilograme. Cum reușesc fără prea mult stres?”. Cea mai sănătoasă metodă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vreau să slăbesc 3 ori 4 kilograme. Cum reușesc fără prea mult stres? Pun pancreasul în repaos și nu îl oblig să secrete insulină în exces. Ne ajută aceleași frunze verzi. Explicăm motivele.  

Fără insulină în exces – acesta înseamnă de fapt dietă eficientă. Cum e cel mai simplu? Carne la cuptor sau pe grătar, fără adaos de ulei, plus legume verzi ori frunze.

Carnea e sățioasă pentru ca proteinele sunt sățioase. Doza recomandată - cât palma dumneavoastră. Iar legumele verzi ori frunzele - orice cantitate. Cu cât mâncați mai multe, cu atât vor aduce mai multe fibre în stomac.

Fibrele se măresc în dimensiuni imediat și dau senzația de prea-plin, pe care stomacul o transmite creierului. Dar va transmite senzația de sațietate cu extrem de puține calorii. În salată nu se pune ulei, pentru că îi măriți valoarea calorică.

Dr. Laura Ene, medic primar diabet și nutriție: ”Această combinație între legume verzi, care au cei mai puțini carbohidrați, se bazează pe reducerea carbohidraților, pentru a scădea rezistența la insulina și pentru a pune pancreasul în repaos si a nu-l obliga să secrete insulină. Iar corpul, rămânând în deficit de energie, energia și-o ia cel mai ușor din carbohidrați, apelează la resursele din depozitele de grăsime si e accelerată scăderea în greutate.”

Citește și
frigider alimente
Lista alimentelor bogate în fier care nu trebuie să lipsească din dieta noastră

Iar în restul meselor - ou fiert plus legume verzi. Pește la cuptor plus legume verzi. În două săptămâni, se duc până la 4 kilograme. Reintroduceți mesele variate, treptat, cântărindu-le. Și apoi calculați caloriile. De fapt, să calculați caloriile înseamnă să aveți control perfect asupra kilogramelor.

Dr. Laura Ene, medic primar diabet si nutriție: ”Să se reintroducă legume colorate, apoi lactatele, ulterior fructele și abia la sfârșit apare ideea de pâine, de cartofi.”

De ce atât de mare atenție la reintroducerea celorlalte alimente? Ca să nu luați în greutate din nou. Sa scădeți în greutate, să vă reîngrășați, să scădeți, iar să puneți kilograme. Înseamnă, după un timp, să vă îngrășați de la extrem de puține calorii.

Măriți simultan riscul de apatiție al bolii numite steatoză hepatică. Adică ficat gras.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult