Suc de fructe sau prăjitură? Ce desert recomandă nutriționiștii
Your browser doesn't support HTML5 video.
Sucul de fructe conține apă cu fructoză. 15 grame de fructoză, pe zi, poate să metabolizele ficatul. Restul transformă în grăsime.
Fructele se mestecă, nu se beau cu paiul. Nu transformați fructele în suc pentru că le schimbați rolul în nutriție. Fructul este desertul perfect, făcut de natură, echilibrat să ne revigoreze.
Cum se comportă sucul în corpul nostru? Precum zahărul, apa cu fructoză se duce rapid în ficat, iar ficatul știe să facă din suc alcool.
Iar alcoolul face grăsime pe burtică, acesta e motivul pentru care copii sub 3 ani au ficat stertozic, ficat infliltrat cu grăsime și obezitate abdominală, cum au băutorii de bere. Pentru că fructele se transformă în alcool. Așa că haideți să îi învățam să mestece fructele.
120 de calorii, care vin din apă cu fructoză, îngrașă mai tare decât caloriile în sine.
Între un suc de fructe si o prăjitură, mai bine prajitură. Vedem prăjitura, ne bucurăm de desert, știm că mâncăm ceva cu multe calorii. Dar pe suc îl dăm pe gât ca pe apă. Și creierul nu știe să calculeze caloriile lichide. El crede că bea apă. Dar, de fapt, bea apă cu foarte multe calorii din fructoză.