Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce o felie de pâine cu brânză face miracole. Explicațiile medicului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Buna dispoziție. E mai greu de obținut toamna. Ne creștem substanțele, care generează bună dispoziție prin alimente. Explicăm de ce o felie de pâine cu branză face miracole.

V-ați simțit vreodată vinovați că mâncați o bucățică de ciocolată? Să nu vă simțiti vinovați, pentru că este sănătos. Ciocolata e alimentul premium când vine vorba de buna dispoziție. Există o legatură între mâncare și starea de bine.

Triptofanul este un aminoacid prezent în alimente și care, în organism, se transformă în serotonină. Serotonina este un neurotransmițător, care dă stare de bine. Triptofanul se transformă în serotinină.

Haideți să explicăm mecanismul prin care pâinea cu brânză are efect antidepresiv. Serotonina liniștește, dopamina agită. Cele două substanțe sunt în alimente cu proteine. Când asociem glucidele lente cu proteine, apare miracolul. Glucidele determină secreția de insulină și insulina dă cale liberă triptofanului.

Deci, dacă vreți efect de liniștire, întotdeauna brânza cu un colț de pâine.

Citește și
ddb
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog: Cum evităm sindromul de „casă bolnavă”?

Există alimente care conțin serotonină în mod natural.

Banana. Magneziul este un element esențial pentru starea noastră de bine. Și tot banana e campioană. Magneziu găsim și în fructele uscate, dar și în fructele oleaginoase.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult