Mihaela Bilic: „Bobul de cacao și cafea sunt un miracol pe pământ. Consumul de cafea ne protejează de maladiile degenerative”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Aceasta este concluzia medicului nutriţionist Mihaela Bilic, invitata noului episod Cafea cu visuri, ale cărei sfaturi au fost urmate de multe vedete din România care şi-au recăpătat cu ajutorul ei silueta şi sănătatea.
MIHAELA BILIC: „Dragii mei... sub nicio formă nu trageţi genul ăsta de concluzie. Cancerul este o multiplicare haotică de celule. Nu ştim cauza cancerului, nu ştim cauza diabetului, nu este de la mâncare. Nu se face diabet de la prea mult zahăr. Poţi să mânaci zahăr la nesfârşit, dacă ai un pancreas care funcţionează, n-o să faci niciodată diabet. Paradoxul e că cine-i gras, nu-i nesimţit, ci este foarte simţit, adică este mai degrabă o hipersensibilitate. Eşti sensibil la vorbele celorlalţi, la micile disconforturi din viaţa de zi cu zi şi atunci tu compensezi cu mâncare. Ca să nu mai simţi, să nu te mai doară totul, mănânci. Nu ne îmbolnăvim de la mâncare. Nimeni nu vorbeşte de stres. Stresul nu-l putem măsura, nu ne iese în analize şi n-avem tratament pentru el... Hai să ne mai întrebăm şi ce aer respirăm, până la mâncarea pe care o mâncăm.”
OANA ANDONI: „Câte cafele pe zi e sănătos să bem?”
MIHAELA BILIC: „Trei, minim, ca să ne facă bine. Trei, cinci cafele. Eu nu reuşesc să beau suficientă cafea... bobul de cacao şi bobul de cafea sunt miracol pe pământ. Consumul de cafea de-a lungul vieţii te protejează de toate maladiile degenerative, neuronale, de Alzheimer, de Parkinson, de belele alea... tocmai pentru că ai băut cafea şi celula nervoasă a stat trează.”
Invitata Oanei Andoni a mai subliniat că: „N-avem cum să fim vegetarieni, că aşa a hotărât natura... nu că suntem noi imorali şi lipsiţi de etică şi compasiune pentru animale. Noi nu trebuie să dezvoltăm relaţii afective cu animalele pe care le mâncăm. Nu le ţinem în casă, le dăm nume, ne jucăm cu ele şi pe urmă le omorâm şi le mâncăm, că nu se face aşa.”
Dr. Mihaela Bilic este un călător atipic, care nu-şi alege vacanţă după ghidurile turistice, ci preferă să aleagă cu inima, în dorinţa de a descoperi gusturi noi, rafinate, destinaţii inedite, cu o poveste în spate, cu oameni primitori şi interesanţi.
MIHAELA BILIC: „Eu n-am fost genul cu muzeele şi cu obiectivele culturale, nici genul care să-şi facă poze şi să bifeze o listă cu locuri în care trebuie să fii, ci mai degrabă am plecat după mâncare şi să descopăr locuri şi experienţe.”
OANA ANDONI: „În general, călătoreşti singură?”
MIHAELA BILIC: „Mult de tot, pentru că ritmul meu sau preferinţele mele nu se potrivesc neapărat... în cuplu este foarte greu să ai aceleaşi gusturi sau poate nu am găsit partenerul de călătorie care să fie exact pe profilul meu şi, plus, îmi place să fiu spontană.”