Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trupurile românilor ucişi în Afganistan au fost repatriate. Familiile, cu ochii în lacrimi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Repatrierea trupurilor celor doi români ucişi săptămâna trecută în atacurile teroriste Afganistan a avut loc marţi în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Este vorba despre repatrierea sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul.

Ei au căzut la datorie în timpul îndeplinirii unor misiuni în Afganistan.

Cine erau cei doi români ucişi în atacurile din Afganistan

 

Sublocotenentul Ciprian- Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa pe 5 septembrie, în urma exploziei unei maşini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Citește și
Explozie la Kabul
Ceremonii în memoria militarului mort în Afganistan. „Și-a îndeplinit misiunea cu onoare”

Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care îşi desfăşura activitatea Ambasada României la Kabul.

Cei doi eroi au fost decoraţi post-mortem de preşedintele României cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război. 

Trump a decis oprirea negocierilor cu talibanii după atacuri

 

Sâmbătă seară, preşedintele american a anunţat oprirea negocierilor de pace cu talibanii, în replică la atacurile teroriste din Kabul  în care au murit cei doi români. Trump a dezvăluit de asemenea că iniţial urma să se întâlnească duminică la Camp David, ″separat″⁣ şi în cel mai mare ″⁣secret″⁣ cu preşedintele afgan Ashraf Ghani şi cu ″⁣principalii lideri talibani″⁣. 

″Din păcate, în încercarea de a creşte presiunea″⁣, talibanii ″⁣au recunoscut un atac la Kabul în care au fost ucişi unul dintre marii noştri soldaţi şi alte 11 persoane″⁣, a subliniat Trump, justificându-şi decizia surprinzătoare de ″⁣a opri negocierile de pace″⁣.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult