Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministerul Sănătăţii s-a răzgândit în doar o lună. Pragul de admitere la Rezidenţiat se schimbă din nou

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei au aprobat marţi, prin ordin comun, o măsură care permite intrarea în Rezidenţiat a unui număr cât mai mare de tineri medici. 

Măsura a fost luată având în vedere necesitatea acoperirii cât mai multor posturi şi locuri în special în domeniile deficitare: medicină de familie, medicină de urgenţă, ATI.

Potrivit unui comunicat transmis marți de Ministerul Sănătăţii, s-a decis scăderea pragului minim de promovare de la 65% la 60% din punctajul maxim realizat, la fel ca în anii anteriori.

Punctajul maxim realizat la sesiunea de Rezidenţiat din domeniul medicină a fost de 936 puncte, iar punctajul minim de promovare, conform baremului iniţial de 65%, este de 608 puncte.

În această situaţie, ar fi putut alege un loc sau un post în specialitate maxim 3.696 candidaţi din cele 4.327 locuri disponibile.

Citește și
medicina
Absolvenții de medicină vor specializări ușoare și care să le aducă rapid câștiguri. Care sunt preferate la rezidențiat

„Pregătirea din timp a unui număr suficient de specialişti reprezintă o prioritate a politicii de resurse umane a Ministerului Sănătăţii. Tinerii medici trebuie să aibă după absolvire un loc de muncă asigurat, iar pacienţii din România să beneficieze de îngrijire din partea generaţiilor viitoare de specialişti” a declarat, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat în comunicat.

Anul trecut pragul a fost de 60%, iar în octombrie 2023, când a fost aprobată metodologia de concurs, creșterea pragului de admitere la Rezidențiat a fost de la 60% la 65%, conform unui comunicat publicat pe legislatie.just.ro. Acum, la o lună distanță, pragul este iar de 60%.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult