Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câți refugiați ucraineni s-au angajat în mai multe județe din România de la invazia Rusiei

Aproape 2.000 de refugiați ucraineni s-au angajat în România din data de 24 februarie, când Rusia a invadat Ucraina, a anunțat Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Dintr-un total de 1.891 de refugiați ucraineni angajați în România de la începutul invaziei din 2022, aproximativ un sfert (452) lucrează în București, conform unui document eliberat de Guvern și citat de Agerpres.

Câți refugiați din Ucraina lucrează în fiecare județ din 24 februarie 2022

În județul Bistrița-Năsăud au fost încheiate 270 de contracte individuale de muncă pentru aceștia, în Arad 167, iar în Timiș 126. Alți 101 ucraineni au început locuri de muncă în județul Ilfov, 87 în Maramureș, 80 în Cluj, 73 în Satu Mare, 69 în Bihor, 53 în Suceava şi 50 în Braşov.

Câți ucraineni lucrează în România

„Nu sunt locuri de muncă special create pentru cetăţenii ucraineni,“ a spus Ministrul Muncii, Marius Budăi, adăugând: „Peste tot în ţară sunt locuri de muncă disponibile, însă decizia de a se stabili într-un judeţ sau altul aparţine acestora, de la persoană la persoană“.

În total, 4.371 de ucraineni lucrează în România cu contracte de muncă, dar majoritatea și-au început activitatea înainte de 24 februarie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult