Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mărturiile copiilor din "casa ororilor". "Eram legaţi, nu ne puteam nici scărpina de păduchi"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Soţii Louise şi David Turpin din California au pledat nevinovaţi pentru acuzaţiile de tortură, sechestrare şi abuzuri împotriva celor 13 copii ai lor.

În prezenţa soţilor Turpin, ale căror chipuri nu trădau niciun dram de tulburare ori căinţă, procurorii au citit transcriptul apelului dat la urgenţă de fiica de 17 ani, care a reuşit să "evadeze" din casa groazei sărind pe geam. Tânăra a povestit operatorului ca surorile ei sunt bătute şi ţinute în lanţuri ori că nu i s-a permis să facă o baie de aproape un an.

Şi poliţiştii din echipă care, în ianuarie 2018, a descins prima la locuinţa familiei au oferit mărturii cumplite despre primele discuţii avute cu victimele. Dintre cei 13 copii, 7 erau deja majori. A reieşit ca fraţii erau îndemnaţi să se spioneze între ei şi să se pârască dacă unii "furau" mâncare din bucătărie ori încălcau regulile draconice şi arbitrare stabilite de părinţi.

Cei care s-au eliberat de frânghii, rozându-le cu dinţii, au fost legaţi cu lanţuri. "Legaţi nu puteam nici măcar să ne scărpinăm în capetele pline de păduchi", a povestit fiul de 22 de ani al soţilor Turpin. De asemenea, procurorii au prezentat fotografii cu victimele subnutrite şi ţinute în haine murdare de fecale. În schimb, câinii familiei erau îngrijiţi, curaţi şi hrăniţi pe săturate.

La audierea de ieri, acuzarea a avut misiunea să convingă instanţă că deţine suficiente dovezi pentru că soţii Turpin să fie judecaţi pentru abuzuri. Judecătorul a stabilit o cauţiune de câte 12 milioane de dolari pentru fiecare dintre cei doi părinţi.

Citește și
kim jong-un
Ce orori se petrec in lagarele de concentrare din Coreea de Nord. Marturia unei femei-gardian. "Erau tratati ca animalele"

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult