REȚETE DE PAȘTE | Ponturi pentru cele mai bune ouă umplute
Galerie foto
Dacă ați fiert prea multe ouă pentru masa de Paște sau ați rămas fără vopsea, nu uitați că tot timpul aveți opțiunea de a face ouă umplute. Aveți nevoie de doar 30 de minute să preparați o rețetă absolut delicioasă.
Ponturi pentru cele mai bune ouă umpluteIngrediente (pentru 12 porții):
- 6 ouă mari;
- 2 și ½ linguri de maioneză;
- 2 lingurițe de muștar;
- sare;
- piper negru măcinat;
- paprika;
- pătrunjel tocat mărunt.
Mod de preparare:
Fierbeți ouăle într-o oală, la foc mare. De îndată ce apa dă în clocot, luați oala de pe foc, acoperiți-o, și lăsați-o deoparte timp de 15 minute. Între timp, pregătiți un bol mare cu apă și gheață.
Scoateți ouăle din apă, ciocniți-le puțin de blat, cât să li se crape cojile ușor, și puneți-le în bolul cu gheață timp de cel puțin 1 minut. După ce le-ați scos din apa rece, decojiți-le.
Tăiați ouăle pe jumătate și scoateți gălbenușurile din ele.
Păstrați toate gălbenușurile într-un bol separat, iar la final pisați-le cu o furculiță. Amestecați cu 2 linguri de maioneză și cu muștar, până obțineți o pastă fină. Dacă nu vi se pare suficient de cremoasă, adăugați treptat mai multă maioneză.
Asezonați totul cu sare și piper.
Folosiți o spatulă pentru a transfera umplutura într-o pungă de plastic sau într-un posh. Dacă folosiți o pungă de plastic, puteți să o tăiați la un capăt cu foarfeca.
Umpleți fiecare jumătate de ou cu pasta obținută. Presărați deasupra lor paprika și pătrunjel mărunțit.
Ponturi:
- puteți fierbe ouăle cu o zi înainte și să le țineți la frigider.
- ouăle umplute rămase la masa de Paște pot fi păstrate în frigider până la 3-4 zile.
- puteți adăuga orice ingrediente vă plac în umplutură: bacon, brânză maturată, nuci, pește la conserva etc.