Ouă umplute. Cele mai bune rețete. Sfaturi pentru cele mai aspectuoase și gustoase ouă umplute
Galerie foto
Cu o varietate de umpluturi delicioase, de la cele tradiționale la combinații inedite, ouăle fierte umplute aduc savoare și culoare oricărui platou. În acest ghid, vei descoperi cele mai bune rețete de ouă umplute, alături de sfaturi practice pentru a le pregăti într-un mod aspectuos și gustos.
Rețeta clasică de ouă umpluteReţeta clasica de oua umplute este una simplă și tradițională, dar care poate fi adaptată în funcție de preferințele culinare ale fiecăruia. Iată cum se prepară ouăle umplute:
Ingrediente:
6 ouă fierte tari 4 linguri de maioneza 1 lingură de muștar sare și piper după gust pătrunjel proaspăt pentru decor
Fierbe ouăle timp de aproximativ 10 minute până când sunt tari. Lasă-le sa se răcească și apoi curăță-le de coajă.
Taie ouăle pe jumătate pe lungime și scoate gălbenușurile cu grijă. Așează gălbenușurile într-un castron și amestecă-le cu maioneza, muștarul, sarea și piperul până când obții o pastă omogenă.
Umple jumătățile de ou cu această pastă și presară deasupra pătrunjelul proaspăt tocat mărunt.
Servește ouăle umplute la temperatura camerei sau după ce le-ai ținut la frigider pentru a se răci și întări.
Opţional, poți adăuga și alte ingrediente în pasta de umplutură, cum ar fi brânză proaspătă, ton, ceapă verde sau castraveți murați, pentru un gust mai complex și mai savuros.
Ouă umplute caloriiValorile nutriționale pentru o porție de 250 de grame de ouă umplute, conform keywordtool.io, sunt următoarele:
· Calorii: 2643 kj / 631.66 kCal
· Grăsimi: 58.94 g
· Colesterol: 427.5 mg
· Carbohidrați: 6.37 g
· Zaharuri: 1.24 g
· Fibre: 0.82 g
· Proteine: 19.21 g
· Sare: 1192.75 mg
Informațiile nutriționale prezentate mai sus pot fi modificate în funcție de conținutul produsului și de cantitatea acestuia.
Ouă umplute ca la bunicaO rețetă clasică cu care mulți români au crescut. Aceste ouă umplute ca la bunica sunt din cale-afară de simple, dar pe atât de delicioase. Un aperitiv care se face super rapid, cu minim de efort.
Ingrediente:
10 ouă 1 lămâie 100 ml ulei 1 linguriță de muștar Sare Piper
9 din cele 10 ouă se pun la fiert. Se lasă 10 minute după ce apa a început să clocotească. Se lasă la răcit și se curăță de coajă. Ouăle se taie pe jumătate și se îndepărtează gălbenușul.
Acum se face o maioneză de casă din gălbenușul oului crud cu ulei. Se pune gălbenușul crud într-un castron și cu o lingură de lemn se învârte într-un singur sens în timp ce încorporezi câte puțin ulei. Se adaugă zeamă de lămâie, puțin câte puțin, până când s-a format maioneza.
Gălbenușurile fierte se amestecă cu această maioneză și se umplu jumătățile de albuș fierte. Se decorează cu mărar sau pătrunjel și se servesc.
Rețeta de ouă umplute din Ardeal este diferită de cea tradițională clasică. În această zonă se face un sos de maioneză cu smântână, care se toarnă peste ouăle umplute. Este un preparat inedit, dar delicios.
Ingrediente:
10 ouă 150 g de pate 200 g smântână 1 lingură muștar Sare Piper proaspăt măcinat
Pune 9 din cele 10 ouă la fiert în apă și lasă-le cam 8 minute pe foc după ce apa a început să clocotească. Scurge apa după ce au terminat de fiert și pune în cratiță apă rece. Lasă ouăle să se răcească în apă.
Între timp, pregătește maioneza din oul rămas. Pune oul întreg într-un bol și bate cu mixerul bine. Adaugă muștar și sare și continuă să mixezi. Adaugă uleiul în fir subțire și când maioneza e gata, amestec-o cu smântâna.
Decojește ouăle și taie-le în jumătate, păstrând gălbenușurile într-un castron. Pisează bine cu o furculiță gălbenușurile, adaugă pateul și 2 linguri din amestecul de maioneză cu smântână. Adaugă sare și piper, după gust.
Umple ouăle cu pasta formată și întoarce-le cu umplutura în jos pe un platou sau farfurie. Adaugă deasupra sosul de maioneză cu smântână și decorează cu pătrunjel sau boia de ardei dulce.
Mulți oameni fac ouăle umplute cu pate de pui. Au un gust bun, este un aperitiv ușor de făcut și este foarte cremos, ideal pentru a fi mâncat cu o felie de pâine prăjită.
Ingrediente:
5 ouă fierte 40 de grame de unt 120 de grame ficățel de pui 1/2 ceapă roșie 1 lingură de ulei 1 cățel de usturoi Sare Piper Cimbru
Se prepară pateul de ficat de pui pentru început. Se pune uleiul și untul într-o tigaie și se adaugă ceapa tocată mărunt. Ficățeii se spală și se curăță, apoi se pun la prăjit. Se adaugă usturoiul pisat mărunt, sare, piper și cimbru. Când ficățeii s-au gătit, se ia tigaia de pe foc și se lasă la răcit.
Se pune totul într-un robot de bucătărie și se amestecă bine. Se lasă pateul de ficat de pui la frigider să se întărească. Între timp, se fierb ouăle, se decojesc și se taie pe jumătate. Gălbenușurile se pisează și se amestecă cu pateul, sare și piper. Se umplu jumătățile de albuș cu amestecul de pateu și gălbenușuri și se ornează cu pătrunjel tocat mărunt sau boia de ardei.
Ouă umplute cu piept de puiIngrediente:
6 ouă 100 g piept de pui fiert și tocat 2 linguri maioneză 1 linguriță muștar Sare și piper, după gust Pătrunjel pentru decor
Fierbe ouăle tari și taie-le în jumătate. Scoate gălbenușurile și pasează-le. Amestecă gălbenușurile cu pieptul de pui tocat, maioneza și muștarul. Condimentează cu sare și piper după gust. Umple albușurile cu acest amestec și decorează cu pătrunjel proaspăt. Servește-le reci.
Ouă umplute cu pateAceasta este o rețetă clasică de ouă umplute cu pate de ficat. Rețeta conține doar câteva ingrediente, dar este foarte ușor de făcut și va fi un succes. Pentru această rețetă ai nevoie de:
Ingrediente:
10 ouă 200 g pate de ficat 1 lingură de muștar 25 g unt 2 linguri maioneză Sare Piper Boia dulce Pătrunjel tocat mărunt
Pentru început, fierbe ouăle bine. Pune-le într-o cratiță și acoperă-le cu apă rece, apoi lasă-le pe foc mediu. Când apa începe să dea în clocot, lasă să fiarbă 10 minute. După acest timp, scurge apa și lasă ouăle în apă rece.
Când s-a răcit coaja, sparge ouăle și decojește-le cu grijă. Taie ouăle în jumătăți și îndepărtează gălbenușul.
Pune gălbenușurile într-un castron și adaugă pateul, untul, muștarul, maioneza și condimentele. Amestecă bine până obții o pastă fină. Poți face acest lucru cu o furculiță sau cu un blender vertical.
Umple jumătățile de albușuri cu pasta obținută. Dacă vrei, poți face acest lucru cu o linguriță sau poți pune compoziția într-un poș, dacă vrei să a ouă frumos umplute, cu model.
Deasupra, adaugă un praf de boia dulce și puțin pătrunjel tocat mărunt.
Toată lumea le adoră. Acest aperitiv este foarte des făcut după Paște, când rămân ouă roșii și nimeni nu se încumetă să le arunce. Sunt multe rețete de ouă umplute, dar aceasta este, cu siguranță, cea mai simplă și populară.
Ingrediente:
6 ouă 4 linguri de maioneză 1 linguriță de muștar Sare Piper Boia afumată Ceapă verde
Fierbe bine ouăle și decojește-le, apoi taie-le în jumătăți. Gălbenușurile amestecă-le cu maioneza, muștarul și condimentele. Ar trebui să obții o pastă fină. Umple albușurile cu această compoziție și ornează-le cu boia afumată și ceapă verde tocată foarte mărunt.
Le poți servi cu pâine prăjită sau simple.
Maioneza este o componentă esențială pentru ouăle umplute. Iată cum poți face maioneză de casă simplă și gustoasă:
Ingrediente:
2 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei) 200 ml ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline (la temperatura camerei) 1 linguriță de muștar (opțional, pentru gust și stabilitate) 1 lingură de suc de lămâie sau oțet (după preferințe) Sare și piper, după gust
Separă gălbenușurile de albușuri. Pune gălbenușurile într-un bol curat și adaugă o linguriță de muștar (dacă vrei să o faci mai stabilă) și puțină sare.
Începe să mixezi gălbenușurile cu un tel sau mixer electric la viteză mică. Adaugă treptat uleiul, picurându-l foarte încet, mai întâi picătură cu picătură, până când maioneza începe să se lege.
Pe măsură ce maioneza începe să prindă consistență, poți adăuga uleiul puțin mai repede, dar continuă să amesteci constant. Dacă amesteci prea repede, maioneza se poate tăia.
Când ai obținut consistența dorită, adaugă sucul de lămâie sau oțetul, care îi va da un gust proaspăt și va ajuta la stabilizarea maionezei.
Gustă maioneza și reglează sarea, piperul sau chiar muștarul, în funcție de preferințele tale.
Maioneza astfel obținută poate fi folosită pentru a combina cu gălbenușurile ouălor și alte ingrediente, cum ar fi pateu, muștar și condimente, pentru a umple ouăle.
Ingredientele la temperatura camerei ajută la o mai bună emulsifiere.
Dacă maioneza se taie, încearcă să adaugi o linguriță de apă rece sau un nou gălbenuș și continuă să amesteci încet.
Ouă umplute cu muștarIngrediente:
6 ouă 2 linguri maioneză 1 lingură muștar Sare și piper, după gust Pătrunjel pentru decor
Fierbe 6 ouă tari, taie-le în jumătate și scoate gălbenușurile. Amestecă gălbenușurile cu 2 linguri de maioneză, 1 lingură de muștar, sare și piper. Umple albușurile cu acest amestec, folosind o lingură sau un poș. Decorează cu pătrunjel proaspăt și servește imediat.
Ouă umplute cu tonUna dintre cele mai iubite rețete de ouă umplute este cea cu ton. Este un aperitiv delicios, pe care toată lumea îl va adora. Îl poți servi cu felii de baghetă prăjite sau cu pâine subțire și crocantă pe care o găsești în comerț.
Pentru această rețetă ai nevoie de:
5 ouă fierte O lingură de maioneză 100 g conservă de ton Sare 1 linguriță capere Piper Lămâie Pătrunjel
Pentru început, se fierb ouăle, se lasă la răcit și apoi se decojesc cu grijă. Se taie ouăle în jumătăți și se îndepărtează gălbenușurile. Acestea se amestecă într-un castron cu tonul scurs bine, caperele, sare, piper, puțină zeamă de lămâie și maioneză.
Dacă vrei să obții o pastă fină, poți folosi blenderul vertical sau poți lăsa tonul bucățele, după preferințe. Se umple fiecare jumătate de ou fiert și se decorează cu pătrunjel.
Ingrediente:
6 ouă 100 g macrou afumat 1 lingură maioneză 1 linguriță suc de lămâie Piper, după gust Verdeață pentru decor
Fierbe 6 ouă tari și taie-le în jumătăți. Amestecă gălbenușurile cu 100 g de macrou afumat, 1 lingură de maioneză, 1 linguriță de suc de lămâie și piper. Umple albușurile și decorează cu verdeață.
Ouă umplute cu pastă de anchoisIngrediente:
6 ouă 2 linguri maioneză 1 linguriță pastă de anchois 1 linguriță suc de lămâie Piper, după gust Mărar pentru decor
Fierbe 6 ouă tari, taie-le în jumătate și scoate gălbenușurile. Pasează gălbenușurile cu 2 linguri de maioneză, 1 linguriță de pastă de anchois și puțin suc de lămâie. Condimentează cu piper. Umple albușurile și decorează cu mărar.
Ouă umplute cu icreIngrediente:
6 ouă 50 g icre de crap sau de somon 2 linguri maioneză 1 linguriță suc de lămâie Sare și piper, după gust Mărar pentru decor
Mod de preparare: Fierbe ouăle tari, taie-le în jumătăți și scoate gălbenușurile. Pasează gălbenușurile și amestecă-le cu icrele, maioneza și sucul de lămâie. Adaugă sare și piper după gust. Umple albușurile și decorează cu mărar sau câteva icre deasupra.
Ouă umplute cu somon afumatIngrediente:
6 ouă 100 g somon afumat, tocat fin 2 linguri brânză de cremă 1 linguriță suc de lămâie Sare și piper, după gust Mărar sau pătrunjel pentru decor
Fierbe ouăle tari și taie-le în jumătăți. Scoate gălbenușurile și amestecă-le cu somonul afumat, brânza de cremă și sucul de lămâie. Condimentează cu sare și piper după gust. Umple albușurile cu acest amestec și decorează cu mărar sau pătrunjel. Servește-le reci pentru un gust rafinat și delicios.
Ouă umplute cu crevețiIngrediente:
6 ouă 100 g creveți fierți și tocați 2 linguri maioneză 1 linguriță suc de lămâie Sare și piper, după gust Verdeață pentru decor
Fierbe ouăle tari, taie-le în jumătate și scoate gălbenușurile. Amestecă gălbenușurile cu creveții tocați, maioneza și sucul de lămâie. Adaugă sare și piper după gust. Umple albușurile cu această compoziție și decorează cu creveți întregi sau verdeață. Servește-le reci.
Ouă umplute cu avocadoO rețetă cu care îi vei cuceri pe toți iubitorii de avocado, dar nu numai. Supranumit untul naturii, avocado are o textură cremoasă aparte, care merge de minune în această rețetă.
Ingrediente:
6 ouă mari 1 avocado 1 legătură de pătrunjel Câteva fire de ceapă verde 2 linguri de zeamă de lămâie Sare Piper Pudră de usturoi Boia afumată
Pune ouăle la fiert într-o cratiță cu apă cât să le acopere. Lasă-le la fiert încă 10-12 minute după ce apa a început să clocotească. Oprește focul și scurge apa. Când ouăle s-au răcit, curăță-le de coajă și taie-le în jumătăți.
Pune gălbenușurile într-un castron și jumătățile de albuș pe o tavă. Într-un castron, curăță avocado-ul și pisează-l bine. Adaugă sare, piper, pătrunjel tocat fin și zeamă de lămâie. Pune și gălbenușurile și pasează totul bine până când obții o pastă fină.
Pune compoziția într-un poș sau o pungă și umple jumătățile de albuș de ou. Adaugă pe deasupra ceapă verde tocată fin.
Cine iubește ciupercile va adora această rețetă. Este una dintre cele mai celebre de rețete de ouă umplute. Ciupercile sunt ideale pentru acest preparat și le poți combina, folosind mai multe tipuri.
Ai nevoie de:
6 ouă fierte Sare Piper 1 cutie de ciuperci la conservă Pudră de usturoi 1 gălbenuș de ou crud Ulei 1 linguriță de muștar Zeamă de lămâie
Se fierb ouăle, se curăță de coajă și se taie pe lung. Se scot gălbenușurile și se lasă deoparte. Se prepară o maioneză din gălbenușul de ou crud, muștar și zeamă de lămâie. Se asezonează și se amestecă cu gălbenușurile fierte și cu ciupercile tocate mărunt.
Se condimentează cu pudră de usturoi și se umplu albușurile fierte. Se ornează cu ceapă verde tocată mărunt.
Ingrediente:
6 ouă 2 linguri maioneză 1 lingură pastă de ardei dulce Sare și piper, după gust Măsline sau pătrunjel pentru decor
Fierbe 6 ouă tari, scoate gălbenușurile și amestecă-le cu 2 linguri de maioneză, 1 lingură de pastă de ardei dulce, sare și piper. Umple albușurile și decorează cu măsline sau pătrunjel.
Ouă umplute cu cremă de brânzăUn aperitiv perfect pentru masa de Paște, aceste ouă umplute cu cremă de brânză sunt deliciul oricărei mese festive. Poți opta pentru cremă de brânză aromatizată cu verdețuri, cu boia afumată sau poți adăuga alte ingrediente în ea.
Iată o rețetă simplă și rapidă:
6 ouă 200 g cremă de brânză 5 castraveciori murați mici 2 căței de usturoi 1 legătură ceapă verde Sare Piper
Ouăle se fierb, se decojesc și se taie pe jumate, scoțând gălbenușurile. Acestea se pisează cu o furculiță și se amestecă cu crema de brânză, castraveciorii murați și tocați mărunt, ceapa verde tocată mărunt, usturoiul ras, sare și piper.
Cu această compoziție se umplu albușurile fierte și se ornează totul cu pătrunjel tocat mărunt sau măsline fără sâmburi.
Ingrediente:
6 ouă 2 linguri iaurt 50 g cașcaval ras Sare și piper, după gust Pătrunjel tocat pentru decor
Fierbe 6 ouă tari și taie-le în jumătăți. Amestecă gălbenușurile cu 2 linguri de iaurt, 50 g de cașcaval ras, sare și piper. Umple albușurile cu această compoziție și presară pătrunjel tocat. Servește-le reci.
Pentru aceste rețete de ouă umplute, asigură-te că folosești ouă proaspete. Maioneza pe care o folosești la umpluturi o poți face acasă, pentru un plus de savoare. Adaugă puțină zeamă de lămâie în aceste compoziții cu care umpli ouăle, ca preparatul să nu fie grețos. Servește ouăle umplute cu legume precum roșii, castraveți, ardei gras sau ridichi.
Ouă umplute cu piept de pui și sos de smântânăIngrediente:
6 ouă 100 g piept de pui fiert și tocat 2 linguri smântână 1 linguriță muștar Sare și piper, după gust Mărar sau pătrunjel pentru decor
Fierbe ouăle tari și taie-le în jumătate. Scoate gălbenușurile și amestecă-le cu pieptul de pui tocat, smântâna și muștarul. Potrivește gustul cu sare și piper. Umple albușurile cu această compoziție și decorează cu verdeață proaspătă. Servește-le reci pentru o aromă proaspătă și cremoasă.
Ouă umplute cu brânză de vaciIngrediente:
6 ouă 100 g brânză de vaci 2 linguri maioneză 1 linguriță muștar Sare și piper, după gust Pătrunjel sau mărar pentru decor
Fierbe ouăle tari și taie-le în jumătăți. Scoate gălbenușurile și amestecă-le cu brânza de vaci, maioneza și muștarul. Condimentează cu sare și piper după gust. Umple albușurile cu acest amestec și decorează cu pătrunjel sau mărar proaspăt. Servește-le reci pentru o umplutură simplă și cremoasă.