Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O noapte pe ritmuri latino. Dansul, ca terapie pentru minte și suflet. „Mă deconectez de viața de zi cu zi”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Iubitorii de salsa și bachata și-au dat întâlnire vineri seară la o petrecere lângă piscină.   Au adus cu ei atmosfera de vacanță și au creat o seară de neuitat.  

Fie că se cunoșteau sau nu, au dansat ore în șir. Dansatorii au petrecut toată noaptea pe ring. Mișcarea ritmată te eliberează de stres și aduce bucurie și leagă prietenii. Odată ce intri în atmosferă, dansul devine ca un drog.

Participant: „Pe mine mă ajută foarte mult să mă deconectez de viața de zi cu zi. E unul dintre noile mele hobby-uri. Mi-a schimbat viața la 180 de grade. Am început acum un an de zile. Față de cluburile normale, aici e o altă atmosferă.”

Participant: „De un an am început să învățăm bachata. Ne dorim să învățăm cât mai mult acest stil de dans. O atmosferă foarte plăcută.”

Dan s-a apucat de dansuri latino înainte de pandemie. Mărturisește că de atunci viața lui socială s-a îmbunătățit.

Citește și
liceu
Elevii de la Colegiul Lazăr au sărbătorit Ziua Europei prin momente artistice dedicate fiecărui stat UE. ”Am fost perfecți!”

 Dan: „Mi-a plăcut foarte mult ideea, iar după aceea am început să ies foarte des la petreceri. Ne cunoaștem între noi. Să socializezi, să cunoști mai mulți oameni. Îți miști corpul, că viața clasică a oamenilor ține mult de munca la birou.”

Și... nu e singurul...

Participant: „După cursuri am început să ies foarte des la petreceri și asta fac de atunci. Nu mă văd fără, îmi place foarte mult. E foarte cald, e puțină umezeală, dar vibe-ul e fain.”

De pe ringul de dans nu au lipsit nici profesioniștii. Au impresionat audiența cu mișcările lor fără cusur.

Dansator: „De câțiva ani. 16 ani. Pasiune, plăcere, bucurie. O terapie între minte, corp și suflet.”

 Ilias Mustafa - organizator și proprietarul unei școli de dans: „Dansul ne unește. Te duci și inviți o doamnă sau o domnișoară, o întrebi dacă vrea să danseze, nu contează dacă o cunoști sau nu și de cele mai multe ori acceptă. Avem 2 zone pentru 3 stiluri de dans. Aici este zona de salsa și de bachata, după cum bine se aude, iar puțin mai jos este zona de semba.”

Cursurile de dans - cu niveluri de dificultate diferite - costă între 150 și 500 de lei pe lună.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult