Modifica setarile cookie
Toate categoriile

București, pe scena artei contemporane. Târgul care atrage tot mai mulți oameni. „O descărcare”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bucureștiul și-a câștigat locul pe scena artei contemporane, alături de Lisabona și Atena.  

 Colecționarii urmăresc cu atenție evoluția artiștilor și le cumpără creațiile. Zilele acestea, la un târg de profil din Capitală, cei interesați pot găsi sute de lucrări de pictură, design și instalații.

Prețurile pornesc de la 100 de euro și pot ajunge la zeci de mii. Numeroși artiști și-au adus creațiile la târgul de artă RAD din București.

Catinca Tăbăcaru, director artistic: „Am luat cele mai bune propuneri de la cele mai bune galerii. Cineva care intră în RAD știe că este deja filtrat. Și cineva care nu are mult, este la început, este tânăr, poate să vină să achiziționeze o piesă de artă. Există lucrări de la 100 de euro la 40 de mii de euro.”

Piața de artă contemporană din România începe să fie atractivă pentru colecționari din toate țările.

Citește și
expozitie brancusi
Închiderea celebrului Centru Pompidou, marcată cu cea mai mare expoziție dedicată lui Brâncuși. ”O capodoperă”

Catinca Tăbăcaru, director artistic: „Lumea de artă internațională caută unde să meargă, unde este următorul loc, și Bucureștiul este între cele trei orașe cele mai în față, alături de Lisabona și Atena. Avem 12 galerii la top cinci târguri din lume care toți reprezintă artiști români.”

Vizitator: „Mi-a atras atenția această fotografie care pare o furie, o descărcare.”

O noutate a târgului de anul acesta este secțiunea RAD Design. Aceasta reunește peste 20 de artiști internaționali într-o expoziție de collectible design. Un concept destul de nou în România, adică obiecte de design de colecție.

Există public în România și pentru această categorie.

Adela Maria Marius, architect director RAD: „Ediții limitate sau piese unicate. Lucrăm foarte mult cu colecționari care au case la fel de speciale și au o atenție și o preocupare mult mai mare către artă și design.”

Reporter: „Există și în România colecționari de astfel de obiecte?”

Adela Maria Marius, architect director RAD: „Absolut, și foarte multe dintre ele le-am adus special pentru ei.”

Vizitator: „Dacă este cât de cât în bugetul pe care l-aș putea aloca, da, cu siguranță, și încurajez oamenii să investească într-o mică colecție personală. Aici, de exemplu, mi-au plăcut acele scaune. E un mix foarte bun.”

Expoziția exterioară este deschisă publicului timp de o lună și de aici pot fi cumpărate obiecte de mari dimensiuni.

Ovidiu Toader, artist: „Dorința mea e ca prima lucrare de acest fel să ajungă într-un loc unde o persoană o dorește în curte. Planul cu această formă e mult mai mare. În final, vreau să am mai multe piese care vor dialoga între ele, în funcție de unde vor fi plasate. Oriunde în lume, pe hartă, când ne vom uita, ele vor comunica.”

Dan Vezentan, artist: „Lucrarea mea este continuarea unei serii de sculpturi pe care am demarat-o în 2018, o serie de structuri de cules, așa le numesc eu. E un mix de tehnologie futuristică cu tehnologie arhaică.”

Târgul se încheie duminică seara.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult