New York Times: Donald Trump ar fi evitat sa plateasca taxe timp de 18 ani. Reactia candidatului republican la Casa Alba

Dată publicare: 02-10-2016 09:23
Dată actualizare: 05-10-2016 07:00


Donald Trump

Candidatul republican la Casa Alba, Donald Trump, ar fi evitat, in mod legal, sa plateasca taxe timp de 18 ani declarand pierderi de 916 milioane de dolari in 1995, potrivit New York Times.

Chestiunea extrem de sensibila a taxelor miliardarului american este primordiala, deoarece magnatul imobiliar a refuzat intotdeauna sa isi faca publice declaratiile de venit.

Publicarea declaratiilor de venit este un gest pe care il fac in mod traditional candidatii la presedintia SUA in dorinta de transparenta. Rivala sa democrata Hillary Clinton s-a conformat acestei traditii.

New York Times sustine ca a avut acces, printr-o sursa anonima, la declaratia fiscala a lui Donald Trump pentru anul 1995. Si, sustine cotidianul, miliardarul si-ar fi "declarat pierderi de 916 milioane de dolari". Chiar daca nu se cunosc veniturile sale impozabile pentru anii care au urmat, aceasta suma colosala este posibil sa-i fi permis sa deduca legal 50 de milioane de dolari din veniturile impozabile in fiecare an "timp de 18 ani", adica pana in 2013.

Aceste pierderi uriase ale lui Trump ar fi fost cauzate, conform New York Times, de esecurile rasunatoare din lumea cazinourilor din Atlantic City, pe Coasta de Est, si de alte probleme, in sectorul hotelier si in transportul aerian.

Solicitat sa comenteze articolul din cotidianul american, candidatul republican nu a reactionat pentru moment.

Echipa sa de campanie a publicat un comunicat care nu face referire la pierderi de 916 milioane de dolari, dar da asigurari ca Donald Trump, "un om de afaceri talentat", "nu plateste mai multe impozite decat cere legea".

New York Times, a mai transmis echipa de campanie a lui Trump, "nu este decat prelungirea campaniei Clinton, a Partidului Democrat si a intereselor lor specifice".

Sursa: New York Times


VIDEO PROTVPLUS.RO