Hillary Clinton a castigat a doua dezbatere din cursa pentru Casa Alba

10-10-2016 10:08

Hillary Clinton, Donald Trump

Hillary Clinton si Donald Trump s-au confruntat duminica seara in cea de-a doua dezbatere televizata din cadrul campaniei pentru alegerile la presedintia SUA. Sondajele arata ca reprezentanta Partidului Democrat a castigat. 

Cea de-a doua dezbatere a inceput, la fel ca si prima, cu un salut intre partenerii de viata ai celor doi candidati, Melania Trump si Bill Clinton.

Dupa discutiile legate de declaratiile lui Trump la adresa femeilor, s-a trecut la subiecte mai serioase si de actualitate.

''Daca voi castiga voi cere procurorului general sa se ocupe de situatia mail-urilor tale, cele 33.000 pe care le-ai sters. Oamenii sunt furiosi, oamenii din FBI sunt nervosi. Oamenii au fost mintiti'', i-a spus Trump lui Hillary, cu referire la scandalul e-mailurilor in care fostul Secretar de stat a fost implicat.

''Tot ceea ce spune Donald este o minciuna! Ne-am obisnuit deja cu asta, el minte, minte si asta este ceea ce stie sa faca el!'', a raspuns Hillary, care insa si-a recunoscut vina pentru faptul ca a folosit o adresa de e-mail privata, dar a precizat ca nu exista nicio dovada ca aceasta ar fi fost sparta.

Conform unui sondaj efectuat de postul CNN, 57 % dintre votanti considera ca Hillary Clinton a castigat dezbaterea, comparativ cu 34 %, care considera ca Donald Trump s-a descurcat mai bine.

Cea de-a doua dezbatere a avut loc sub forma unui consiliu local, jumatate din intrebari fiind puse in mod direct de catre cetatenii participanti, celelalte intrebari venind din partea unui moderator. Candidatii au avut la dispozitie cate doua minute pentru a raspunde.

Sursa: Independent.co.uk


VIDEO PROTVPLUS.RO