Mai multi preoti au candidat la alegerile locale, desi Sfantul Sinod interzice acest lucru

Ultima actualizare: 05-11-2012 12:48

Incurcate si nestiute sunt caile Domnului. Uneori trec si prin politica, desi Sfantul Sinod le-a interzis preotilor sa intre in acest domeniu daca-l slujesc pe Cel de Sus.

Mitropolia Ardealului, de pilda, a avut mai multi preoti candidati pe listele USL la alegerile locale si nu a luat niciun fel de masuri impotriva lor.

Enoriasii spun ca Sfiintiile lor ar fi intrat in lupta chiar la recomandarea mitropolitului. Iar protopopul de Rupea a castigat un nou mandat de consilier.

Ziua alegerilor a inceput cu o sluba tinuta de protopopul de Rupea, candidatul numarul doi al USL la consiliul local Homorod.

Desi Sfantul Sinod le interzice clar preotilor sa candideze ca membrii de partid, Dan Matei Sucaciu a fost si slujitor al bisericii si consilier patru ani fara ca sefii lui de la Mitropolia Ardealului, condusa Laurentiu Streza, sa observe. Iar acum a castigat un nou mandat.

Protopopul Sucaciu sustine ca si-a dat demisia din Partidul Liberal, insa cu o zi inainte de alegeri, cand era deja prea tarziu.

Si nu este singurul preot care a aparut pe afise electorale si pe listele unor partide politice.

In comuna sibiana Selimbar au candidat alte patru fete bisericesti, toti pe listele USL. Pana acum doar unul dintre ei are sanse reale sa fie consilier local.

Ca sa ii scoata cu fata curata, mitropolitul Laurentiu Streza invoca o situatie absurda: preotii au candidat independenti pe listele USL.

O alta figura proeminenta e bisericii, parintele Vasile Oltean a candidat si el la Consiliul Judetean Brasov, tot pe listele USL.

Preotul sustine ca are binecuvantarea mitropolitului, altminteri l-ar fi raspopit. Laurentiu Streza a refuzat sa comenteze acesta situatie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO