Stirile ProTV Special. CTP: Traian Basescu, principalul vinovat pentru esecul PDL. VIDEO INTEGRAL

×
Codul embed a fost copiat

PDL este marele perdant al acestor alegeri, dupa cum afirma analistii politici si se demonstreaza prin datele exit-poll. Subiectul a fost discutat intr-o editie speciala a Stirilor ProTV.

Invitatii lui Cristian Leonte au fost jurnalistii de la gandul.info si Ziarul Financiar, Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pandaru, Cristian Hostiuc si Florin Negrutiu.

Cristian Tudor Popescu a spus ca esecul PDL in aceste alegeri este o concecinta a ceea ce s-a intamplat acum un an de zile, cand partidul a decis sa-l pastreze in fruntea lui pe Emil Boc.

"A fost atunci o ultima sansa pentru acest partid sa-si revina cat de cat, daca era schimbat domnul Boc. Nu pentru ca ar fi trebuit sa i se faca domnului Boc ceva rau, ci pentru ca atunci tactica politica spunea ca trebuia inlocuit cu Vasile Blaga. Nu s-a facut lucrul acesta, au fost lasate in continuare doamnele Udrea si Anastase sa paraziteze pana la dizolvare imaginea partidului si rezultatele se vad acum", a declarat Cristian Tudor Popescu.

El crede ca presedintele Traian Basescu nu este strain de ceea ce se intampla acum. “Principalul vinovat pentru ce se intampla cu PDL in momentul de fata este domnul Traian Basescu, care in clipa de fata se duce la cafea, ca si cum n-ar fi auzit de PDL niciodata, nu spune absolut nimic, se hahaie, intra pe posturi de televiziune, in timp ce acest partid intra intr-o situatie extreme de grava politic, care nu este buna pentru nimeni in tara asta", a mai adaugat Cristian Tudor Popescu.

Citește și
Sorin Oprescu
ALEGERI LOCALE 2012. Cine sunt marii castigatori si perdanti ai Bucurestiului
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Invitatii Stirilor ProTV sunt de parare ca dupa aceste alegeri Emil Boc va parasi sefia PDL-ului si, cel mai probabil, Vasile Blaga va fi cel care va prelua functia.

Cristian Tudor Popescu: “Nu mai are cine sa vina in afara de domnul Blaga. Dansul este si portar la partid… Este singura persoana care mai poate sa deschida gura in momentul de fata… Domnul Blaga nu este un monument al moralei, dar are de platit polite doamnei Undrea, pe care o lasa sa-si franga gatul definitiv cu organizatia PDL de Bucuresti.”

Victor Ponta si Crin Antonescu au facut declaratii duminica noapte si au vorbit deja despre alegerile parlamentare si victoria USL in alegerile de la toamna. Cristian Tudor Popescu este de parere ca rezultatul alegerilor locale este un semnal pentru cele parlamentare.

In buna masura asa s-au intamplat lucrurile de-a lungul anilor, alegerile locale au fost un semnal suficient de semnificativ pentru alegerile parlamentare. Dar faptul ca pomenesc de parlamentare atat Victor Ponta, cat si Crin Antonescu tine de preocuparea lor fata de ce au de facut in urmatoarele luni in care vor trebui sa tina sub control masa de USL-isti care se va repezi si va spune ‘Domnule, cred ca e timpul sa ne luam cascavalul’. Nu mai au rabdare…

Si atunci trebuie sa le spuna ca mai au niste alegeri in toamna. Asta nu inseamna ca nu vor da drumul la cascaval, dar trebuie sa mai stea putin. Asta e cheia atitudinii pe care au aratat-o Victor Ponta si Crin Antonescu, care au fost amandoi rezervati. Deci, este o atitudine rezervata adresata in primul rand propriilor membri si varfurilor partidului din teritoriu, pe care vor avea sarcina sa-i tina sub control".

Ce urmeaza dupa aceste alegeri? Se astepta ca in PDL ca urmeze “taieri de capete”. Schimba aceste alegeri raportul de putere?

Cristian Tudor Popescu: “Dupa parerea mea asistam la disparitia PDL de pe scena politica de prim plan din Romania. Aceste rezultate duc cu gandul la asa ceva. Spuneam acum doua zile ca este posibil ca, la un moment dat, PDL-ul sa dispara ca partid si acest lucru se intampla.

Cristian Tudor Popescu l-a caracterizat pe Traian Basescu ca fiind un animal politic. Intrebat fiind daca presedintele n-a prevazut esecul PDL in aceste alegeri, CTP a raspuns:

Inainte de a fi un animal politic, Basescu este un animal, in sensul ca nu are niciun fel de sentimente fata de nimeni, fata de oameni, ca si fata de partide. L-am vazut in aceasta seara (n.n. – duminica seara) pe acest om, care a determinat soarta partidului punandu-si amprenta zdrobitoare asupra lui, fortand mentinerea lui Emil Boc pana-n panzele negre, nu albe, distrugand practic acest partid cu incapatanare si care acum se duce linistit, ranjind, hahaie, la cafenea.

Asta nu tine de animalul politic, tine de animalul om. Nu poti sa faci asa ceva cu partidul in care te-ai nascut… Stiti ce ar trebui sa faca domnul Basescu acum? Ar trebui sa-si dea demisia. Pentru ca dansul a fost presedintele PDL 8 ani de zile, nu presedintele romanilor. Si partidul lui in clipa de fata se prabuseste. Nu exista nimeni acolo care sa mai judece. Ce rezultate sa mai obtii cand se delimiteaza de PDL, de culorile lui, de mebrii lui… Deci, PDL este un partid in descompunere. Si domnul Traian Basescu parca n-ar fi auzit niciodata de PDL.

Cum va arata opozitia dupa aceasta infrangere zdrobitoare?

Vad ca sinistra exprimarea domnului Antonescu cum ca USL-ul are ca scop desfiintarea PDL, care pe mine m-a cutremurat… Deci, este o maifestare anti-democratica interna a domnului Antonescu, care ar putea deveni peresedintele Romaniei , care iti da fiori. Cum adica sa-ti faci un scop din desfiintarea adversarului? E un lucru foarte rau daca partidul acesta democrat liberat va disparea de pe scena politica. Insa, din pacate, lucrurile sunt asa de avansate acolo incat nu stiu cine ar mai putea din PDL sa faca ceva”.

Mihai Razvan Ungureanu este vazut ca o solutie salvatoare pentru PDL si singura solutie de rezerva prezentata de acest partid pana acum. Insa Mihai Razvan Ungureanu nu s-a implicat in campania electorala, au comentat invitatii Stirilor ProTV, care nu mai cred in puterea lui Vasile Blaga.

Cristian Tudor Popescu: “Domnul Blaga a pierdut si el o ocazie de a se demonstra ca fiind un om de partid. Trebuia sa apara domnul Blaga in aceasta seara (n.n. – duminica seara) si sa proiecteze asupra membrilor PDL si sustinatorilor, cati mai sunt, un viitor.

Cristian Tudor Popescu: “Votul la care asistam este un vot negativ si acest lucru nu este bun. In spatele faptului pozitiv ca oamenii au fost la vot sta acest fapt ingrijorator si anume ca votul acesta este unul distructiv. Ce am vazut acum este un vot menit sa distruga si reuseste sa distruga un partid. Dar nu e un vot care vizeaza vreun proiect, vreo constructive. Vedeti dumneavoastra asa ceva?

Acest conglomerat care este USL-ul clocoteste in clipa de fata de lacomie. Cu greu vor putea fi tinuti in frau de conducerea centrala sa se napusteasca asupra prazii, dupa atatia ani in care au stat cu dintii la gard. Si acum problema este la alegerile din noiembrie.

PDL-ul ar trebui sa faca acum lucrul acela despre care am mai vorbit: sa incerce niste bricolaje de moment, in speranta ca vor reusi sa mai apuce niste posturi de deputati in toamna, sau sa spuna ca au ajuns pe fundul prapastiei si nu ii mai intereseaza sa se salveze si sa incerce sa construiasca un alt partid.

Tin la acest partid in sensul ca el a fost la un moment dat un element de progress pentru Romania. A insemnat elementul cel mai viu, dinamic pe scena politica romaneasca niste ani de zile. Si faptul ca a ajuns in stadiul acesta de putrefactie nu ma poate lasa indiferent".

Sistemul actual de vot a influentat rezultatul?

Cristian Tudor Popescu: “Prea putin. Repet, niciun sistem de vot nu poate sa bata sistemul de valori din tara intr-un anume moment. Ori in clipa de fata ceea ce am vazut a fost un val de vot negativ impotriva PDL-ului, pe care s-a suit USL-ul, care n-a avut mare lucru sa faca. Eu inteleg din punct de vedere al tacticii politice, civice, ce au facut reprezentantii USL, Sorin Oprescu, care au refuzat confruntarea. Si-au spus ca ‘noi castigam pe valul de ura impotriva PDL’. Deci, nu cred ca asta a contat, nu cred ca daca erau doua tururi se schima ceva". 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Stirile ProTV Special: CTP:
Stirile ProTV Special: CTP: "USL-ul clocoteste de lacomie. A stat cu dintii la gard atatia ani"

Invitat in editia speciala a Stirilor ProTV, Cristian Tudor Popescu a spus ca actualul vot este unul negativ, care distruge un partid, PDL-ul, iar optiunea pentru USL nu este neaparat una buna.

ALEGERI LOCALE 2012. Cine sunt marii castigatori si perdanti ai Bucurestiului
ALEGERI LOCALE 2012. Cine sunt marii castigatori si perdanti ai Bucurestiului

Asa cum era de asteptat, pe fondul caderii electorale a fostului partid de guvernare, PDL este formatiunea cu cei mai multi perdanti din Bucuresti. Astfel, Capitala nu mai are niciun primar democrat-liberal.

ALEGERI LOCALE 2012. Cine sunt principalii castigatori si perdanti din marile orase
ALEGERI LOCALE 2012. Cine sunt principalii castigatori si perdanti din marile orase

Aproape toti candidatii Partidului Democrat Liberal la alegerile locale din Romania au inregistrat o mare infrangere la scrutinul electoral din 10 iunie. De departe, cei mai mari perdanti din tara sunt: Emil Boc in Cluj si Antonie Solomon in Craiova.

ALEGERI LOCALE 2012. Prezenta la vot la nivel national - 56,39%
ALEGERI LOCALE 2012. Prezenta la vot la nivel national - 56,39%

Prezenta la urne, la nivel national, pentru alegerile locale a fost la ora 21.00, cand s-au inchis urnele, de 56,39% din cetatenii cu drept de vot, a anuntat, duminica, Biroul Electoral Central.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 EXIT-POLL. Oprescu a castigat Capitala. 5 din 6 sectoare sunt ale USL
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 EXIT-POLL. Oprescu a castigat Capitala. 5 din 6 sectoare sunt ale USL

Sorin Oprescu a obtinut al doilea mandat de primar general al municipiului Bucuresti, cu 65,8%, in timp ce candidatul PDL, Silviu Prigoana a obtinut 15,7%, potrivit exit-poll-ului CCSB.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.