ALEGERI LOCALE 2012. Vezi aici ce au spus politicienii dupa ce au introdus votul in urna. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Politicienii care candideaza la aceste alegeri au fost printre primii prezenti astazi la urne. Cristian Popescu Piedone si Silvu Prigoana au votat chiar la ora 7:00. Ramaneti alaturi de noi sa vedeti cand si unde voteaza politicienii.

13:00 Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a votat pentru "un Sibiu prosper"

Klaus Iohannis candidat pentru un nou mandat, a declarat, duminica, la iesirea de la urne, ca a votat pentru "un Sibiu prosper", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am votat pentru un Sibiu prosper si, foarte concret, e evident pentru cine am votat si pentru ce. Sper sa fie pentru Forumul German si pentru mine o reusita. Mai multe vom sti deseara (duminica seara -n.r.), dar eu cred ca lumea merge la vot si este bine", a spus Iohannis.

12:49 Iasi: Nichita a votat pentru continuitate, Ciuhodaru pentru schimbare

Citește și
Alegeri
LISTA SECTII DE VOTARE 2012. Unde putem vota ASTAZI, in functie de adresa de domiciliu
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Candidatul USL la Primaria municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a declarat, duminica, la iesirea din sectia de votare, ca a votat pentru continuitate si pentru ca Iasiul sa devina capitala regionala europeana, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Gheorghe Nichita, candidatul USL la Primaria Iasi pentru un nou mandat, a votat la sectia 37 de la Liceul de Informatica din zona Copou, el venind impreuna cu sotia sa. "Am votat pentru continuitate si pentru o echipa puternica si completa a Iasiului care, alaturi de Guvernul Romaniei, sa transforme orasul intr-o capitala regionala europeana", a declarat Gheorghe Nichita.

Tudor Ciuhodaru, candidatul "Aliantei pentru Iasi" la Primarie, a votat la o sectie de votare de la Liceul Garabet Ibraileanu, situat tot in Copou, el afirmand la iesirea de la urne ca a votat pentru schimbare si pentru transformarea Iasiului intr-un oras de top.

12:35 Mircea Ionescu Quintus: Votez cu gandul la o guvernare facuta pentru cetatenii tarii

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a afirmat, duminica, dupa ce a votat la Ploiesti, ca a mers la vot cu gandul "spre o guvernare facuta pentru cetatenii tarii, pentru binele nostru, pentru binele general", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am venit la vot cu gandul pe care simt ca il are majoritatea populatiei noastre astazi, sa ne indreptam spre o guvernare facuta pentru cetatenii tarii, pentru binele nostru, pentru binele general si pentru cei de varsta dumneavoastra", a spus presedintele de onoare al PNL. Mircea Ionescu Quintus a mai spus ca si-a exercitat dreptul de vot din 1946 si pana acum.

12:00 Geoana, dupa vot: Se candideaza sub sigla USL, dar se numara separat - bob PSD, bob PNL, bob PC

Presedintele Comisiei de politica externa din Senat, Mircea Geoana, a votat, duminica, la locale, afirmand ulterior ca la finalul zilei, chiar daca se candideaza sub sigla USL, rezultatele se vor numara separat pentru fiecare formatiune. Geoana a venit la vot la sectia de la liceul Jean Monnet, alaturi de sotia sa Mihaela, si a facut un apel catre alegatori sa se prezinte la urne.

Pe holul liceului el s-a intalnit cu presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, cu care a dat mana.

"Este prima oara cand PSD candideaza sub o sigla combinata, este o premiera, cred ca agregat este un avantaj pentru a crea majoritati cat mai confortabile in cat mai multe locuri din tara, dar fara indoiala, la sfarsitul zilei se numara bob separat, bob PSD, bob PNL, bob PC, asa cum este firesc pana la urma, fiecare ramane cu zestrea proprie", a apreciat Geoana.

Despre candidatii votati, senatorul a tinut sa sublinieze ca este nevoie de mai putina politica de partid in administratie: "Sper sa faca cat mai putina politica si sa faca cat mai multa politica publica, sper sa fie mai putin dependenti de interesele de partide si sa fie mult mai legati de interesele cetatenilor pentru ca diferenta mare fata de ceea ce alegem astazi, gospodarii tarii, cei care ne reprezinta la nivelul comunitatilor teritoriale si liderii nationali, este ca Romania sa arate in profunzime putin mai bine".

In plus, senatorul a fost intrebat daca a avut emotii la momentul votului.

"Tot am avut putine emotii, desi sunt mai putin implicat decat in alti ani, probabil ca e un virus care nu dispare usor, politica zic. (...) Emotiile cele mai mari le am fata de ceea ce se intampla in Oltenia, in Dolj, si mai ales in sudul judetului, acolo unde am foarte multi prieteni si sper din suflet ca seara sa ne gaseasca in multe comunitati din tara cu fericire si cu vesti bune", a mai explicat Geoana.

Mai mult, in opinia sa, candidatii declarati castigatori ar trebui sa sarbatoreasca cu bere, din cauza crizei.

"In seara asta unii se vor bucura, vor deschide probabil o sticla de bere, ca acuma e austeritate, si fara indoiala se vor bucura alaturi de colegi, de prieteni. De maine incepe treaba foarte serioasa, o spun inca o data si inca o data, vremurile sunt foarte complicate, avem nevoie de administratie centrala si locala mult mai bune pentru a putea traversa aceste vremuri in conditii bune", a apreciat fostul presedinte al PSD.

11:57 Botosani: Primarul Catalin Flutur a votat pentru continuitate, iar candidatul USL pentru schimbare 

Primarul PDL din Botosani, Catalin Flutur, a votat, duminica "din inima pentru Botosani", presedintele CJ Botosani, Mihai Tabuleac a votat pentru recuperarea decalajelor economice, iar candidatul USL la functia de primar al municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, a votat pentru schimbare.

Primarul municipiului Botosani a mers la sectia de votare insotit de sotie si de unul dintre fiii sai. Candidat din partea Miscarii pentru Botosani la inca un mandat de primar, Flutur, lider PDL Botosani, a spus ca a votat "pentru continuitate".

"Am votat din inima pentru Botosani. Am votat pentru continuitate. Am votat pentru toti cetatenii din orasul asta care isi doresc un oras cu adevarat european", a spus Catalin Flutur.

Pentru continuitate a votat si presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac (PDL), care candideaza pentru un nou mandat din partea aliantei Miscarea pentru Botosani.

"Am votat pentru ca judetul Botosani sa poata pasi in continuare pe drumul recuperarii decalajelor economice, pentru ca judetul nostru sa devina un leagan veritabil al culturii romanesti si universale, pentru ca in localitatile judetului nostru nivelul de trai sa devina corespunzator.

Am votat pentru ca sa putem continua proiectele majore de investitii importante pentru cetatenii judetului Botosani si pentru ca sa putem aduce noi fonduri europene in judetul nostru", a declarat Tabuleac.

Candidatul USL la functia de primar al municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, a votat pentru schimbare. Insotit de intreaga echipa politica a USL, Portariuc a votat pentru schimbarea reala in Botosani.

"Mi-am dat votul pentru ceea ce cred ca si botosanenii isi doresc: o schimbare reala. Am votat pentru o schimbare reala in Botosani si sper ca acest lucru de maine sa se intample", a declarat Ovidiu Portariuc.

11:45 Iliescu, in sectia de votare: Am votat pentru USL; important este sa fie o prezenta buna la alegeri

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, si-a exercitat dreptul de vot la Liceul Jean Monnet din Capitala, el precizand, in sectie, ca a votat pentru candidatii USL si ca spera sa se "activizeze" prezenta la alegerile locale din acest an.

"Pentru candidatii USL, am dezvaluit secretul votului", a spus Iliescu razand, moment in care jurnalistii i-au spus ca legea nu permite difuzarea preferintelor electorale in ziua votului. "Stiu, stiu...", a replicat Iliescu.

"Important e sa fie o prezenta buna la vot si cetatenii sa voteze asa cum simt ei mai bine", a sustinut fostul sef al statului. Intrebat cum crede ca va fi prezenta la vot in acest an, Iliescu a raspuns: "Sunt curios chiar sa vad, ar fi bine sa se activizeze putin prezenta la vot".

De asemenea, el a fost chestionat ce sfat are pentru tineri, care nu prea merge la vot. "E chestiune care pentru toti trebuie sa constituie o problema, cum anume tinerii sa fie implicati in viata obstei, in viata sociala, in viata comunitatilor, pentru ca sunt si tineri foarte prezenti, care se zbat.

Campania electorala este de fapt sustinuta de tineri, si uitati-va in comisia aceasta de la sectie (de votare de la liceul Jean Monnet - n.r.). E numai din tineri formata", a declarat Iliescu. Cu ocazia votarii, Iliescu s-a intalnit pe holul liceului Jean Monnet cu Mircea Geoana si sotia acestuia, Mihaela Geoana. Ion Iliescu si Mircea Geoana si-au dat mana.

In acest an, Ion Iliescu a venit singur la sectia de votare de la liceul Jean Monnet, desi la alegerile precedente venea de obicei im preuna cu sotia sa, Nina.

"Sotia are ceva treburi, vine mai pe seara, prefera mai pe seara", a explicat Iliescu. El a mai precizat ca rezultatul alegerilor il va astepta in aceasta seara acasa.

11:32 Candidatul USL la Primaria Craiova, Lia Olguta Vasilescu, a venit la vot impreuna cu familia

Candidatul USL pentru functia de primar al municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, si-a exercitat dreptul de vot la Sectia 120 din cadrul Liceului CFR din Craiova, transmite corespondentul MEDIAFAX. Lia Olguta Vasilescu a venit impreuna cu sotul sau si cei doi copii, dar si alaturi de presedintele PSD, candidatul USL la presedintia Consiliului Judetean, Ion Prioteasa.

Cand a introdus buletinele in urne, ea a chemat-o pe fiica sa: "Vino, mami, sa pui mana, ca tu esti norocoasa". La iesirea din sectia de votare, Lia Olguta Vasilescu a tinut sa traga un semnal de alarma in privinta fraudelor electorale.

"Ieri, am avertizat opinia publica ca vor incerca sistemul suveica, s-a dovedit ca am avut dreptate si informatiile au fost corecte, deja i-am surprins la doua sectii de vot. Ii avertizez pe aceasta cale pe toti cei care incearca sa fraudeze alegerile ca infractiunea se pedepseste cu inchisoarea", a declarat Vasilescu.

Ea s-a declarat increzatoare in craioveni ca "au realizat ca este nevoie de mult mai mult de facut in oras, ca trebuie sa intre si ei in secolul 21". ea si-a exprimat increderea ca alegatorii din muncipiu "vor lua decizia cea mai buna".

11:31 Marga: Am votat pentru mai multa cinste in administratie, competenta si atractivitate economica

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a votat, duminica, "pentru cinste in administratie, competenta si atractivitate economica" si "pentru un Cluj care sa fie in stare sa atraga mai multe investitii", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Marga a declarat, duminica, la sectia de votare nr. 81 din Cluj-Napoca, unde a votat impreuna cu sotia sa, ca in ultima perioada Clujul s-a remarcat prin "coruptia fara egal in spatiul romanesc si european".

"Am votat pentru un Cluj care sa fie in stare sa atraga mai multe investitii, in locul tendintei, din ultimii ani, de a pleca mari firme. Am votat pentru mai multa cinste in administratie, pentru ca, din acest punct de vedere, Clujul s-a remarcat prin coruptia fara egal in spatiul romanesc si european.

Am votat pentru cinste in administratie, competenta si atractivitate economica", a spus Andrei Marga.

11:30 Gheorghe Falca spune ca a votat pentru ca Aradul sa ramana "in fata"

Candidatul Miscarii Crestin Liberale la Primaria Arad, Gheorghe Falca (PDL), a votat, duminica, la scoala aflata in apropierea noii sale case, din cartierul Aradul Nou, declarand ca a votat pentru ca Aradul sa ramana "in fata".

Gheorghe Falca a mers la vot impreuna cu sotia sa, Ela si cu fiica Ana-Maria, in varsta de cinci ani, la o scoala din apropierea noii sale case, construita recent pe malul Muresului, in cartierul Aradul Nou, transmite corespondentul MEDIAFAX. La iesirea din cabina de vot, Falca a spus ca a votat pentru ca Aradul sa ramana "in fata".

"Pentru noi, Aradul este in fata si am votat sa ramanem in aceeasi pozitie. Suntem mandri de cum arata orasul nostru si dorim ca acelasi parcurs sa-l avem in urmatorii opt ani. Spun acest lucru pentru ca 2016-2020 este noul ciclu de fonduri europene si in aceasta perioada trebuie sa pregatim proiectele pentru etapa noua de dezvoltare si de modernizare a municipiului Arad", a declarat Falca.

Gheorghe Falca este candidat al Miscarii Crestin Liberale, care este formata in judet de PDL si PER.

11:28 Frunda: Am venit sa votez pentru o conducere mai cinstita, mai corecta a Targu Muresului

Candidatul UDMR la Primaria Targu Mures, Gyorgy Frunda, sustine ca a votat pentru "o conducere mai cinstita, mai corecta a orasului" si ca are "sperante intemeiate" ca va fi castigator, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Frunda a votat la Colegiul National Unirea din municipiu, spunand ca si-a exprimat optiunea pentru "o conducere mai cinstita, mai corecta a Targu Muresului".

"Nu e niciun secret, am venit sa votez impreuna cu familia mea, pentru o conducere mai cinstita, mai corecta a orasului si pentru ca noi, toti targumuresenii, sa avem o viata mai demna, mai respectata, cu promisiuni finalizate si cu respectarea cuvantului dat. Impreuna cu dumneavoastra voi face treaba aceasta si am sperante intemeiate ca astazi voi iesi invingator. Vreau un Targu Mures nou", a afirmat Frunda.

El a mai spus ca spera ca UDMR sa obtina 11 consilieri locali si ca Uniunea va face aliante locale, insa configuratia acestora va fi anuntata doar dupa ce se afla rezultatele alegerilor.

El a lansat atacuri atat la adresa actualului primar, Dorin Florea, care candideaza pentru un nou mandat din partea Aliantei pentru Mures (ApMS, formata din PDL, UNPR si PER), cat si a celorlalte formatiuni politice maghiare - PCM, care il propune la functia de primar al orasului pe Benedek Imre, dar si PPMT, care o sprijina pe candidatul independent Smaranda Enache.

"Vreau sa va rog sa mergeti aici la Centrul Democratiei al (PPMT - n.r.) sa vedeti cum e sediul lor, murdar, cu iarba netaiata, cu crengile aruncate, cu hartie. Asa sunt ei. Si mergeti 50 de metri mai incolo sa vedeti casa mea cum e - cu iarba taiata si cu gadrul vopsit. Asta e deosebirea intre ei si mine. N-au candidat nicaieri, ei lupta numai impotriva noastra, au oameni de fatada. Campania electorala, in ciuda unor mici incidente, a fost ok. Dar domnul Florea si echipa lui au ocupat, inchiriat cu o luna inainte toate salile de manifestari, n-am putut sa mergem in Sala Sporturilor; au interzis UDMR sa aiba afisaj electoral in centru si in zona centrala a Targu Muresului, au inchiriat toate panourile de afisaj unde au (afise) numai el si traducerea lui maghiara, domnul Benedek si au avut o sansa mult mai mare, ceea ce este contra legii si contra moralei electorale", a spus Frunda.

11:24 Cseke: Am votat pentru o noua deschidere si o noua perspectiva regionala pentru Oradea si Bihor

Candidatul UDMR la Primaria Oradea, Cseke Attila, spune ca a votat pentru "o noua deschidere si o noua perspectiva regionala pentru Oradea si Bihor", care sa se bazeze pe "identificarea si dezvoltarea unor domenii de excelenta".

Candidatul UDMR la Primaria Oradea, Cseke Attila, fost ministru al Sanatatii, a votat la Sectia de votare nr. 118 din Oradea.

La iesirea de la vot, Cseke a spus ca ii indeamna pe oradeni sa mearga in numar cat mai mare la urne.

"Am votat pentru o noua deschidere si o noua perspectiva regionala pentru Oradea si judetul Bihor, bazata pe identificarea si dezvoltarea unor domenii de excelenta. Ii indemn pe oradeni sa mearga cat mai multi la vot", a spus Cseke.

Cseke Attila s-a declarat optimist in privinta rezultatelor si a spus ca a dus o campanie "pozitiva, cu multe elemente de noutate", referindu-se, printre altele, la campania-maraton, in cadrul careia timp de 24 de ore a vizitat mai multe zone ale orasului, printre care pietele, s-a plimbat cu bicicleta, a facut jogging, iar pe timp de noapte a vizitat Unitatea de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean, Ambulanta, dar si gara centrala.

"Le recomand tuturor politicienilor sa faca acest lucru fiindca primesti informatii in direct despre viata si pulsul unei comunitati", a declarat Cseke Attila.

andidatul UDMR a afirmat ca isi va petrece ziua in principal la sediul de campanie, de unde va urmari evenimentele.

In judetul Bihor, sunt asteptate la urne 507.300 de persoane inscrise pe listele electorale permanente, plus 1.718 inscrise pe listele electorale complementare. In judet sunt 647 de sectii de votare organizate in cele 101 unitati administrativ-teritoriale.

11:20 Paleologu a cerut un nou buletin de vot, deoarece a aplicat gresit stampila initial

Candidatul PDL la Primaria Sectorului 1, Theodor Paleologu, si-a exercitat dreptul de vot, duminica, la Sectia nr. 86 de la Liceul Teoretic Alexandru Vlahuta, solicitand un nou bulentin de vot dupa ce aplicase gresit stampila pe unul dintre cele primite initial.

Paleologu a trebuit sa stea la coada pentru a vota. El a luat cele patru buletine de vot, a intrat in cabina, dar a revenit la presedintele sectiei de votare, solicitand un nou buletin de vot, din cauza ca a aplicat gresit stampila.

El nu a vrut sa le spuna ziaristilor ce greseala a facut.

11:20 Liviu Negoita a votat, nemultumit de campania "foarte dura, cu multe mizerii, minciuni si violenta"

Candidatul PDL la Primaria Sectorului 3, Liviu Negoita a votat, duminica dimineata, spunand ulterior ca a fost o campanie foarte dura, cu multe mizerii si minciuni, cu "o violenta cu care locuitorii acestui sector nu sunt obisnuiti", el declarandu-se insa optimist in legatura cu rezultatul votului.

"Transmit cele mai bune ganduri locuitorilor Sectorului 3 si ii rog pe cei mai multi dintre el sa vina sa isi exercite dreptul de vot. Am votat pentru normalitate, pentru bine, pentru un nivel de viata pe care cetatenii Sectorului 3 stiu ca il au in acest sector", a spus Liviu Negoita, dupa ce si-a exercitat votul la Sectia 405 din zona Nerva Traian.

Liviu Negoita a venit la vot singur, cu o jumatate de ora mai devreme fata de ora oficiala anuntata de Biroul de Presa al PDL. El s-a declarat "foarte opimist" in privinta rezultatului scrutinului. Intrebat daca faptul ca cel mai important contracandidat al sau are acelasi nume il dezavantajeaza la vot, Liviu Negoita a spus:

"Nu cred, pentru ca cetatenii, in ultima perioada au inteles despre ce este vorba si stiu ei sa faca diferenta".

Referitor la campania electorala, Negoita a declarat ca a fost "foarte dura, cu multe mizerii, minciuni, neadevaruri, si cu o violenta cu care locuitorii Sectorului 3 nu s-au mai confruntat pana acum".

"Eu cred ca aceasta viata pe care o duc de opt ani in Sectorul 3, in administratia Sectorului 3 nu poate fi tulburata de oameni care vin sa arunce cu mizerii in viata lor, in viata mea, intr-o normalitate, de fapt. Pentru ca, pana la urma, cei care au dorit sa ma atace pe mine, nu ma atacau pe mine, ci atacau, de fapt, o normalitate", a spus candidatul PDL la Primaria Sectorului 3.

Negoita a mai spus ca, dupa vot, va merge la sediul de campanie.

11:00 Videanu: Imi doresc ca Sectorul 3 sa continue pe drumul pe care l-a inceput

Fostul primar general al Capitalei Adriean Videanu (PDL) a declarat, duminica, dupa ce a votat, ca isi doreste ca Sectorul 3 sa continue pe drumul pe care l-a inceput.

"In calitate de fost primar general, pot sa va spun ca Sectorul 3, pana in urma cu cativa ani, arata strict ca o zona industriala intr-un oras. Acum arata ca un oras in oras si pot spune ca partea cea mai civilizata a municipiului Bucuresti. De aceea imi doresc ca Sectorul 3 sa continue pe drumul pe care l-a inceput", a spus Videanu.

El a venit la vot alaturi de sotie si cei doi copii, care si-au exprimat la randul lor optiunea la acest scrutin.

"Am venit insotit de intreaga familie, pentru ca eu consider ca e o responsabilitate civica a fiecarui cetatean. Am dreptul sa-mi exprim punctul de vedere si sa comentez acum cat e votul. Daca nu m-am prezentat la vot, n-am dreptul sa mai comentez", a spus Videanu.

11:00 Presedintele Basescu a votat, fiind aclamat de cativa cetateni in curtea Colegiului "A. D. Xenopol"

Presedintele Traian Basescu a votat, duminica, la Colegiul Economic "A. D. Xenopol", impreuna cu sotia, Maria Basescu, si cu fiica cea mica, Elena Basescu, fiind aclamat, la iesire, de cativa cetateni aflati in curtea institutiei de invatamant. Imbracat cu o camasa in carouri, cu maneci scurte, si cu pantaloni maro, presedintele a sosit la sectia de vot in jurul orei 11.00, impreuna cu sotia si fiica.

Sotia sefului statului si fiica cea mica au terminat mai repede votarea, iar Traian Basescu le-a spus: "V-ati descurcat mai repede ca mine". Traian Basescu a votat, a dat mana cu membrii sectiei de vot, dupa care le-a spus jurnalistilor prezenti, care vroiau sa ii puna intrebari, ca va face declaratii in afara sectiei. Seful statului a fost aclamat, la iesire, de cativa cetateni aflati in curtea Colegiului.

Traian Basescu a dat mana cu cativa dintre acestia si i-a salutat. Sectia de vot a fost impodobita cu ghivece cu flori, precum si cu un bonsai pe biroul membrilor, fiind amplasat si un covor rosu la intrare.

Peste 1.200 de sectii de votare s-au deschis duminica, la ora 7.00, in Bucuresti, unde sunt asteptati peste 1,8 milioane de cetateni cu drept de vot sa aleaga primarul general, primarii celor sase sectoare, consilierii generali si pe cei locali.

10:55 Presedintele PCM Covasna: "Am votat cu gandul la Tinutul Secuiesc"

Presedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, candidat la conducerea Consiliului Judetean, a declarat, la iesirea de la urne, ca a votat pentru viitorul Tinutului Secuiesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am votat cu gandul la Tinutul Secuiesc, cu gandul sa ramanem in Tinutul Secuiesc", a declarat Kulcsar Terza.

Liderul PCM Covasna a adaugat ca, din punctul sau de vedere, este foarte importanta "cauza nationala maghiara" si ca abia dupa aceasta urmeaza problemele economice.

"Degeaba dezvoltam Tinutul Secuiesc din punct de vedere economic, daca nu vom mai avea pentru cine, in conditiile in care ne pleaca tinerii”, a spus Kulcsar Terza.

In judetul Covasna, numarul persoanelor cu drept de vot cuprinse pe listele electorale permanente este de 185.596, iar numarul buletinelor de vot tiparite este de 824.000. In judetul Covasna au fost organizate 205 sectii de votare.

10:40 Emil Boc a votat la Cluj Napoca, pentru ca municipiul sa devina "cel mai placut loc din Romania"

Presedintele PDL, Emil Boc, candidat la Primaria Cluj-Napoca, a declarat, la iesirea de la urne, unde a fost insotit de sotie si de mai multi lideri democrat-liberali, ca a votat pentru ca municipiul sa devina "cel mai placut loc din Romania", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am votat cu cei care au facut multe lucruri bune pentru Cluj si care vor fi sa fie in stare sa faca in continuare lucruri bune pentru clujeni. Am votat ca municipiul sa devina cel mai placut loc din Romania in care sa traiesti, sa studiezi si sa te distrezi si stiu cine poate face acest lucru. Sper sa fie o sarbatoare a democratiei locale ziua de azi", a spus presedintele PDL.

Acesta a adaugat ca a asistat la "cea mai negativa si agresiva campanie locala din ultimii 20 de ani". "Nu am vazut in ultimii 20 de ani sa se puna panouri electorale pazite de firme de bodyguarzi, acest lucru spune multe despre felul in care oamenii politici inteleg sa isi faca campanie electorala", a declarat Emil Boc. In judetul Cluj sunt asteptate la urne 607.458 de persoane cu drept de vot, din care 274.080 sunt din municipiul Cluj-Napoca. In judet sunt 611 sectii de votare, din care 159 in municipiul Cluj-Napoca.

9:40 Antonie Solomon a votat "pentru craioveni si pentru continuitate"

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, candidat pentru un nou mandat, a votat, duminica dimineata, "pentru craioveni si pentru continuitate", el facand o incurcatura la introducerea in urna a buletinului de vot pentru presedintele de consiliu judetean.

Antonie Solomon a incurcat urnele si a introdus in urna de consilieri judeteni buletinul pentru presedintele de consiliu judetean. El a spus ca a fost doar un mic incident si ca la deschiderea urnelor cei responsabili vor aranja bulentinele exact unde trebuie.

09:30 Victor Ponta dupa ce a votat la Baia de Fier: Sper ca realmente putem face lucruri mai bune

Premierul Victor Ponta a votat, duminica dimineata, la Baia de Fier (Gorj), unde isi are domiciliul, el spunand ca si-a exercitat dreptul de vot cu speranta ca lucrurile vor fi mai bune si ca vor fi tot mai multi cetateni care vor veni la urne.

Ponta a mers la sectia de votare amenajata la Scoala Generala Nr. 1 Baia de Fier dupa ora 9.00, insotit de presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, de primarul municipiului Targu Jiu, Florin Carciumaru si de primarul din Baia de Fier, Constantin Mihutescu, candidat pentru un nou mandat.

Ponta a fost asteptat la sectia de votare de cateva zeci de localnici. La introducerea buletinelor de vot in urne, Ponta a avut o ezitare cu buletinul pentru presedintele Consiliului Judetean, dupa ce persoanele din sectie i-au spus ca ar fi incurcat buletinele.

Ponta introdusese deja buletinul in urna, spunand ca nu a facut nicio incurcatura.

"Intotdeauna oamenii voteaza cu doua ganduri: de a-i sanctiona pe cei care i-au suparat in ultimii patru ani si cu speranta ca se va schimba ceva in bine. Eu sper ca realmente putem face lucruri mai bune si ca vor fi tot mai multi cetateni care vor veni sa voteze", a afirmat Ponta.

El a mai spus ca inainte de a vota a vorbit la telefon cu ministrul de Interne, Ioan Rus, de la care a aflat ca procesul electoral decurge fara probleme in intreaga tara.

9:15 Andrei Chiliman a ajuns la sectia de votare

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a votat, duminica dimineata, la Colegiul Economic "Virgil Madgearu", afirmand, ulterior, ca este o eroare faptul ca primarii sunt alesi, in prezent, intr-un singur tur.

Dupa ce si-a exprimat optiunea, Chiliman a declarat presei ca, in opinia sa, alegerea primarilor intr-un tur este o eroare.
"Am votat pentru ca votul este in acelasi timp un drept dar si o datorie. Daca eu n-as fi votat, n-as fi avut dreptul sa ma plang de rezultatul determinat de votul altora", a declarat candidatul.

09:00 Nastase: Am votat pentru "o schimbare care sa continue", e nevoie sa iesim cu totii la vot

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a votat, duminica, la alegerile locale, alaturi de sotia si cei doi fii ai sai, la liceul Jean Monnet din Capitala, precizand ca opteaza pentru "o schimbare care sa continue".

Nastase a apreciat ca votul de duminica este "un vot de speranta", la care trebuie sa ia parte cat mai multi cetateni, avand in vedere vremea frumoasa din ziua alegerilor.

"Este o zi de speranta, o zi de incredere, o zi de optimism, sa facem in asa fel incat sa iesim cu totii la vot, si in Bucuresti, si in tara, sa dam aceasta semnificatie de sarbatoare", a sustinut Nastase.

Social-democratul a mai precizat ca in mod personal opteaza la primaria Sectorului 1 pentru continuitate.

"Ceea ce este important pentru noi toti este sa revenim la normalitate, sa simtim ca traim intr-o tara care are perspective frumoase de crestere, de dezvoltare, de dialog. Unii voteaza pentru continuitate, altii pentru schimbare, unii pentru continuitate in Bucuresti, sau la sector, cum voi vota probabil si eu si in acelasi timp pentru o schimbare care sa continue, dar intr-un sens bun", a explicat Nastase.

Presedintele CN al PSD a estimat ca procesul electoral se va desfasura normal, insa a admis ca este posibil sa apara incidente.

"In general lucrurile sunt corecte, evolutii sunt corecte, probabil ca in anumite situatii vor fi poate unele neintelegeri, unele erori in gestionarea procedurilor, dar in principiu cred ca lucrurile vor decurge normal", a spus Nastase.

Liderul social-democrat a venit la sectia de votare alaturi de sotia sa si cei doi fii, iar unul dintre acestia, Mihnea Nastase, si-a exprimat pentru prima data optiunea la alegeri.

Nastase a precizat ca va astepta rezultatul votului de la alegerile locale in Prahova, in colegiul in care a fost ales, unde va fi alaturi de colegii sai de partid.

9:00 Sulfina Barbu a votat la Scoala 190

Candidatul PDL pentru Primaria Sectorului 4, Sulfina Barbu, a votat, duminica dimineata, la Scoala 190 "pentru schimbare la Primaria Generala si la primaria de sector".

Sulfina Barbu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca a votat "pentru schimbarea in bine necesara pentru Bucuresti".

"Sper ca un numar cat mai mare de bucuresteni sa voteze pentru sustinerea unor oameni care au proiecte de dezvoltare", a adaugat Barbu.

9:00 Ioan Rus a votat la Cluj Napoca

Ministrul de Interne Ioan Rus a votat la sectia de votare numarul 139 din Cluj-Napoca, pentru "o schimbare masiva a administratiei".

"Votul de azi ar fi bine sa insemne, pentru prima oara dupa 22 de ani, ca vor ajunge la putere si altii la Cluj decat cei care au fost pana acum in diverse variante. Am votat pentru o schimbare masiva a administratiei, pentru posibilitatea unei schimbari masive a optiunii noastre ca si management comunitar", a declarat ministrul de Interne.

El a spus ca pleaca de la Cluj in judetele Mures, Harghita si Covasna pentru "a veghea" modul de organizare "a unor alegeri corecte".

Referitor la alegeri, Ioan Rus a spus ca s-au inregistrat deja mai multe incidente, insa nu atat de grave incat sa se poata afirma ca scrutinul "nu este in regula".

9:00 Crin Antonescu a votat la Scoala gen. 73

9:00 Sorin Oprescu a votat la Scoala gen. 17

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, care candideaza pentru al doilea mandat, a ajuns la sectia de votare cu putin inainte de ora 9:00.

8:30 Elena Udrea a votat la Liceul "Gheorghe Lazar"

08:25 Gheorghe Flutur a votat la Gura Humorului pentru "bunastarea, siguranta si confortul sucevenilor"

Presedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, presedinte al Consiliului Judetean (CJ), a votat, duminica dimineata, la ora 8.00, la sectia de votare din orasul Gura Humorului, pentru "bunastarea, siguranta si confortul sucevenilor".

Flutur, candidat pentru un nou mandat la sefia CJ Suceava, a venit, duminica dimineata, la sectia de votare unde este arondat, insotit de lideri ai PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, deputatii Ioan Balan, Sanda Maria Ardeleanu si Dan Gabriel Gospodaru si de primarul Sucevei, Ion Lungu.

08:20 Neculai Ontanu a votat pentru "un Bucuresti curat, in care oamenii sa se simta ca acasa"

Candidatul UNPR la Primaria Sectorului 2, Neculai Ontanu, a votat, duminica dimineata, la Sectia 350, el spunand ca a optat pentru continurea proiectelor importante si "pentru un Bucuresti curat, in care oamenii sa se simta ca acasa".

"Am votat sa avem un Bucuresti frumos, un Bucuresti curat, in care oamenii sa se simta ca acasa", a spus Neculai Ontanu, dupa ce a votat la Sectia 350 de la Scoala nr. 50, unde a venit la ora 8.00.

Ontanu a mai spus ca a votat pentru continuarea proiectelor importante ale Sectorului 2 si pentru respectul fata de oameni. Neculai Ontanu a adaugat ca a venit dimineata sa voteze pentru ca "trebuie sa ne apucam de treaba devreme" si pentru ca, asa cum spune proverbul, "cine se trezeste de dimineata, departe ajunge".

7:30 Vasile Blaga a votat la Colegiul National I.L. Caragiale

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a votat, duminica dimineata, la Liceul "I.L. Caragiale" din Bucuresti, primind doua buletine de vot pentru Primaria Sectorului 1, din care a returnat unul reprezentantilor sectiei de votare.

Intrebat, dupa vot, despre acest lucru, Blaga a raspuns: "Colegul de la sectia de votare mi-a dat doua, din greseala, nu intentionat, doua buletine de vot pentru primarul Sectorului, si am returnat unul inapoi".

Blaga a mai declarat ca spera sa fie alesi "oameni gospodari atat la conducerea Sectorului 1, cat si a Primariei Generale".

7:30 Irinel Columbeanu a votat la Scoala nr. 17

Candidatul independent la Primaria Capitalei Irinel Columbeanu a votat, duminica dimineata, la Sectia 51, el spunand ca si-a exercitat votul pentru schimbare si pentru a-i scapa pe bucuresteni "din gheara partidelor politice".

Irinel Columbeanu a venit la vot in jurul orei 7.30, insotit de tatal sau, la Scoala nr. 17 "Pia Bratianu" din Capitala

7:00 Piedone a votat chiar la deschiderea sectiei de votare

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a votat, duminica dimineata, la Scoala 74, declarand ca si-a exprimat optiunea pentru continuitate, pentru un sector frumos si pentru un primar general care a demonstrat ca poate.

Dupa ce a votat, Cristian Popescu Piedone a spus ca isi doreste continuitate.
"Pentru continuitate, pentru un sector frumos si pentru un primar general care a aratat ca se poate", a spus Piedone.

7:00 Silviu Prigoana a votat la prima ora

Candidatul PDL la Primaria Capitalei, Silviu Prigoana, a votat, duminica dimineata, la ora 7, la Scoala speciala nr.5, venind la vot impreuna cu sotia sa, Adriana Bahmuteanu, si mentionand ca mizeaza pe cei care au fost muscati de caini fara stapan in ultimii 10 ani.

El a declarat ca isi doreste rezolvarea problemelor legate de cainii fara stapan.

Prigoana a spus ca a votat pentru un oras frumos si curat.
"Sper ca peste doi ani, cand venim din nou la vot, sa nu mai avem probleme cu cainii si cu curatenia, sa depasim aceste probleme", a spus Prigoana. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 EXIT-POLL. Oprescu a castigat Capitala. 5 din 6 sectoare sunt ale USL
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 EXIT-POLL. Oprescu a castigat Capitala. 5 din 6 sectoare sunt ale USL

Sorin Oprescu a obtinut al doilea mandat de primar general al municipiului Bucuresti, cu 65,8%, in timp ce candidatul PDL, Silviu Prigoana a obtinut 15,7%, potrivit exit-poll-ului CCSB.

LISTA SECTII DE VOTARE 2012. Unde putem vota ASTAZI, in functie de adresa de domiciliu
LISTA SECTII DE VOTARE 2012. Unde putem vota ASTAZI, in functie de adresa de domiciliu

Pe 10 iunie 2012 vor avea loc alegerile locale, in urma carora vor fi alesi consilierii locali si judeteni, primarii si presedintii consiliilor judetene. In Bucuresti au loc alegeri pentru consilii locale, CGMB, primari de sectoare si primar general.

GHIDUL ALEGATORULUI 2012. Faptele care sunt considerate contraventii si infractiuni
GHIDUL ALEGATORULUI 2012. Faptele care sunt considerate contraventii si infractiuni

Pe 10 iunie 2012 au loc alegerile locale pentru consilierii locali si judeteni, primarii si presedintii consiliilor judetene. In Bucuresti au loc alegeri pentru consiliile locale, CGMB, primarii de sectoare si primarul general.

GHIDUL ALEGATORULUI 2012. Cum se aplica stampila si se indoaie buletinul. Cand se suspenda votarea
GHIDUL ALEGATORULUI 2012. Cum se aplica stampila si se indoaie buletinul. Cand se suspenda votarea

Pe 10 iunie 2012 au loc alegerile locale pentru consilierii locali si judeteni, primarii si presedintii consiliilor judetene. In Bucuresti au loc alegeri pentru consiliile locale, CGMB, primarii de sectoare si primarul general.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.