Romania, pe harta rosie a raspandirii gripei noi!

Ultima actualizare: 02-10-2012 15:40

Se implinesc cinci saptamani de cand Romania apare cu un periculos cod rosu pe harta europeana care arata cat de mult rau poate sa faca gripa noua.


Asta inseamna ca numarul celor care iau aceasta boala este in continua crestere, iar virsul s-a raspandit, practic, in toata tara. 
 

Noile datele privind evolutia gripei pandemice pe continent au fost adunate in prima saptamana din luna ianuarie.

La fel de rau ca noi stau turcii, sarbii, francezii, scotienii si olandezii.


Codul rosu descrie raspandirea geografica a infectiilor cu AH1N1 pentru diferitele tari, insa pentru Romania, autoritatile raporteaza in continuare o crestere a bolii.

Pentru restul tarilor marcate cu cod rosu, numarul imbolnavirilor este in continua scadere. De altfel, acum cateva zile, medicii francezi au anuntat ca la ei epidemia de gripa porcina s-a incheiat. Ei recomanda, in continuare, vaccinarea pentru prevenirea unui nou val.

La noi in schimb, a scazut cererea pentru imunizarea impotriva virusului pandemic. Astfel, in Capitala s-au inchis cele 18 centre de vaccinare din spitale. De luni, cei care vor sa le fie administrat serul trebuie sa mearga la medicii de familie.

Numarul cazurilor mortale din cauza gripei noi a ajuns la 107, dupa ce, in ultimele 24 de ore, alte 3 decese au fost confirmate.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO