(P) Sfaturi pentru alegerea unei comode pentru dormitorul tău

dormitor

Mai înalte sau mai joase, simple sau ornamentate, decorate de tine? Acestea sunt doar câteva dintre variabilele tipurilor de comode care pot fi găsite pe piață. Iată câteva idei care vă vor ajuta.

 

De data aceasta vom vorbi despre una dintre multele opțiuni pe care le putem avea atunci când vine vorba de depozitare: comodele. Pentru a alege comoda perfectă, trebuie să țineți cont de diferite variabile pentru a profita la maximum de spațiu. Deși în acest caz ne vom concentra pe comodele de dormitor, le putem găsi și în alte spații, cum ar fi holul sau livingul.

 În ceea ce privește tipologiile, există într-adevăr o mare varietate. În plus, o puteți obține folosind materiale reciclate sau o puteți cumpăra nevopsită, pentru a o decora ulterior, în funcție de gusturile dumneavoastră.

Orientări pentru alegerea unei comode pentru dormitor

În primul rând, este necesar să se facă măsurătorile, pentru a profita la maximum de tot spațiul disponibil, fără a-l supraaglomera.

Trebuie să ne gândim și la dimensiunea sertarelor, lăsând un spațiu de aproximativ 30 de centimetri pentru când le deschidem. În acest fel, le vom putea scoate cât mai mult posibil fără a împiedica circulația în cameră, între comodă și pat, de exemplu.

Citește și
Românii trăiesc în locuințe tot mai mici. Cum putem folosi spațiul pe verticală
Românii trăiesc în locuințe tot mai mici. Cum putem folosi spațiul pe verticală
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

În strânsă legătură cu cele de mai sus este problema ușii de acces în cameră, precum și cea a dulapurilor și accesul la pat. Există posibilitatea ca, dacă ușa este deschisă în același timp cu sertarele, să se producă o ușoară coliziune. Acest lucru ar putea duce la o uzură mai mare a lemnului.

În ceea ce privește înălțimea, există două înălțimi standard: aproximativ înălțimea pieptului și înălțimea taliei. Cu comodele mai joaseveți obține o senzație de spațialitate.

Dacă optați pentru o comodă joasă, puteți amplasa pe ea un panou sau o oglindă, lăsând o margine între aceasta și tavan. De asemenea, puteți face o mică măsuță de toaletă deasupra ei, ca și cum ar fi o baie mică.

Pe de altă parte, nu uitați ce fel de lucruri doriți să depozitați. În funcție de aceasta, vom căuta un anumit număr de sertare. Este normal să se depoziteze obiecte mici de îmbrăcăminte, accesorii sau materiale de studiu, ca un clasificator de documente.

În final, o recomandare de care să țineți cont după ce ați cumpărat comoda pe care ați ales-o: fixați-o de perete pentru siguranță, indiferent dacă sunt sau nu copii în casă.

Ține cont de stil atunci când alegi o comodă pentru un dormitor

Trebuie să fim atenți la stilul decorativ al restului camerei, pentru a alege o comodă mai mult sau mai puțin clasică, cu mai multe sau mai puține decorațiuni, într-o culoare sau alta, mai simplă sau mai ornamentată?

De exemplu: dacă stilul casei este oriental, vă recomandăm o comodă joasă, de culoare roșie, neagră sau albă, cu linii simple și precise. Dacă stilul este victorian, optați pentru o comodă joasă, cu picioare răsucite. Opțiunile sunt infinite.

În multe cazuri, le putem cumpăra pentru a se asorta cu alte piese de mobilier din cameră, cum ar fi noptiera, tăblia și tăblia patului sau chiar și dulapul.

Mânerele sertarelor trebuie să păstreze continuitatea cu stilul comodei, pentru a nu intra în conflict cu acesta. O altă opțiune sunt sertarele cu o adâncitură în zona centrală, bine șlefuită pentru a evita posibilele răni provocate de așchii.

În plus, așa cum am menționat în introducerea articolului, le putem cumpăra cu scopul de a le decora, deși le putem găsi deja gata decorate.

Deși, în general, sunt destul de simple și simetrice, există unele care prezintă un aspect contrar acestor idei. În aceste comode, fiecare sertar poate avea o înălțime și o lățime diferite, creând asimetrie.

Prin urmare, acestea sunt piese de mobilier practice și funcționale care, în plus, ne oferă rezultate foarte variate.

Diferențe între o comodă și un șifonier

Deși funcția lor este exact aceeași (depozitarea de articole vestimentare), găsim doi termeni pentru a ne referi la acest tip de mobilier. În ciuda acestui fapt, criteriile de alegere a uneia dintre cele două nu se schimbă deloc.

Mai exact, prin șifonier înțelegem o piesă de mobilier înaltă și îngustă, spre deosebire de comode, care au sertare și care sunt mai late și mai joase.

Principala problemă este că mulți oameni le confundă și nu fac diferența între cei doi termeni. Din acest motiv, uneori este posibil să le găsim pe amândouă în același dormitor, de obicei asortate, de multe ori din același set de mobilă cu somiera și noptierele de lângă pat.

În concluzie, dorim să subliniem versatilitatea și funcționalitatea acestor piese de mobilier, care nu ocupă neapărat prea mult spațiu, ba chiar te fac să câștigi spațiu, datorită capacității mari a sertarelor. Este foarte ușor să alegi comoda perfectă!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum amenajăm un dormitor de mai mari dimensiuni?
(P) Cum amenajăm un dormitor de mai mari dimensiuni?

În cele ce urmează vă vom prezenta câteva idei despre amenajarea unui dormitor de mai mari dimensiuni. Să ai un dormitor mare este un avantaj enorm, însă să îl amenajezi este un lucru destul de dificil.

Românii trăiesc în locuințe tot mai mici. Cum putem folosi spațiul pe verticală
Românii trăiesc în locuințe tot mai mici. Cum putem folosi spațiul pe verticală

Românii trăiesc în locuințe tot mai mici și mai zgârcite cu nevoile lor. În medie, am pierdut cât de un dormitor în ultimii opt ani - aproximativ 13 metri pătrați. Organizarea lucrurilor într-un spațiu aparent meschin se poate dovedi o provocare.

Recomandări
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

Alianța NATO a încheiat un exerciţiu militar, "Brave Griffin", la frontiera dintre Polonia şi Lituania privind securizarea faimosului Coridor Suwalki.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.