Laboratorul unde se face cea mai bună îngheţată din Europa. Ce produse au mai creat

×
Codul embed a fost copiat

A fost concurs de gătit la Galaţi. Studenţii Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor s-au întrecut în rețete inovative în domeniul culinar. Iar cei mai buni dintre ei le-au atras deja atenţia specialiştilor din domeniu.

Tânără: „Piept de raţă cu sos de coacăze, cartofi ducese şi mere însiropate."

Astfel de preparate i-au făcut pe pofticioşi să saliveze la propriu la concursul de gastronomie organizat la Galaţi. Misiunea studenţilor a fost să conceapă, înainte de toate, reţete sau ingrediente cât mai originale, dar şi sănătoase.

Concurentă: „După stoarcerea legumelor cu rădăcina lemnoasă, de la morcov, sfeclă roşie şi ţelină - rămâne pulpa aceea, noi am amestecat-o cu amidon şi faină de soia şi a ieşit produsul acesta care este 100% natural, vegan.”

Concurentă: „Am pregătit wafe fără gluten. Produsul acesta l-am făcut pentru persoanele care suferă de boala celiacă.”

Citește și
Liviu Dragnea, miting PSD Galați
Dragnea anunță o nouă lege în Parlament: "Vor plăti ca să-i usture"
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Juriul, format din studenţi din cadrul Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor, a gustat în tihnă fiecare fel de mâncare.

Tânără: „Piureul de mazăre este excepţional. Şi cum e copt, ce crustă are!"

Cristina Trofin, membru al juriului:Aromele sunt îmbinate şi au o armonie foarte bună."

Prof. dr. Camelia Vizireanu, decan la Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor: „Avem 42 de produse de preparate culinare de bază sau dulciuri.

La eveniment au luat parte şi patroni, care le pot oferi studenţilor un loc de muncă.

Claudia Gherghe, Specilist în produse de cofetărie:Eu am degustat un produs interesant şi cred că, ca şi cofetărie, e posibil să îl introducem. Mi s-a părut foarte interesant un tort cu migdale, cu aromă foarte fină."

În 2018, România a câştigat marele premiu Eco-trophelia, la Paris, cu îngheţată Whoopie Ice, concepută în laboratoarele Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor din Galaţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Citește și...
De ce România nu are restaurante cu stele Michelin. „Nu aveţi o bucătărie evoluată”
De ce România nu are restaurante cu stele Michelin. „Nu aveţi o bucătărie evoluată”

România are toate ingredientele necesare pentru preparate demne de restaurante, cu una, două sau chiar 3 stele Michelin. Au demonstrat-o joi doi bucătari francezi de renume, la Salonul de Gastronomie din Capitală, folosind doar produse locale.

Dragnea anunță o nouă lege în Parlament:
Dragnea anunță o nouă lege în Parlament: "Vor plăti ca să-i usture"

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că săptămâna viitoare va depune la Parlament legea dublului standard, iar cei care vor mai aduce în România produse de calitate mai proastă decât în ţara lor, “vor plăti ca să-i usture”.

Cât de scumpe sunt produsele bio și cele tradiționale. ”Nu prea ne permitem”
Cât de scumpe sunt produsele bio și cele tradiționale. ”Nu prea ne permitem”

Produsele tradiţionale şi bio ar urma să beneficieze de reducerea cotei TVA de la 9 la 5%, la propunerea finanţelor, după ce Ministerul Agriculturii a semnat un acord în acest sens cu producătorii.

Studentii de la Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor îşi pot găsi un loc de muncă încă din timpul facultăţii
Studentii de la Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor îşi pot găsi un loc de muncă încă din timpul facultăţii

Viitorii specialişti din industria alimentară îşi pot găsi un loc de muncă încă din timpul facultăţii. Este oportunitatea pe care o au cei care învaţă la una dintre cele mai grele facultăţi din ţară, cea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor.

Recomandări
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea

Trupurile neînsuflețite a doi dintre cei trei tineri români care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine).  

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.

ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”
ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, şi-a exprimat public opinia despre donarea de organe, întrebat despre acest subiect în emisiunea la care participă cu regularitate, la un post de radio.