Anunturi matrimoniale de la teroristii Statului Islamic: "Sa gateasca si sa creasca pui de lei". Ce este "jihadul sexual"

Valul islamic

Ai o fire supusa? Preferi sa stai in bucatarie decat sa citesti o carte? Iti plac copii, dar si decapitarile? Atunci Statul Islamic are sotul perfect pentru tine.

Statul Islamic (SI) are nevoie nu doar de osteni, ci si de gospodine. Acesta este mesajul pe care a inceput sa-l transmita in ultimele saptamani organizatia terorista ce a preluat controlul asupra partii de nord a Irakului si Siriei. Membrii gruparii, ale carei acte criminale au ingrozit o intreaga lume, au umplut in ultima vreme retelele sociale de anunturi matrimoniale, scrie LA Times.

Jihadistii vor sa-si puna pirostriile
Islamistii cauta “neveste pentru luptatori”, “femei care au grija de copii si gatesc” si “mame pentru urmatoarea generatie de lei”. Expertii sunt insa mai degraba speriati decat fericiti de ideea ca luptatorii vor sa se aseze la casa lor fiindca, spun ei, acesta e un semn clar ca organizatia terorista vrea sa se transforme intr-un stat adevarat. Iar doritoare se pare ca se gasesc: 10-20 pe zi, potrivit chiar SI, o cifra despre care specialistii in terorism spun ca ar putea fi reala.

Citeste si: Teroristi cu PowerPoint. Cum au devenit SI si Al Qaeda niste corporatii

In plus, viitoarele sotii si mamici din Statul Islamic se pare ca nu vor sta toata ziua la cratita ci vor mai pune mana si pe arme. Dovada contul de Twitter uneia dintre ele: Umm Umbaidah, nascuta in Norvegia, sustine ca acum este “sclava lui Allah”. Iar visul ei e sa apara impreuna cu sotul intr-un clip al Statului Islamic cu cagulele pe fata si Kalasnikovurile in mana.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

O alta figura emblematica este Aqsa Mahmood, o tanara britanica deorigine pakistaneza care a fugit din sanul unei familii prospere din Glasgow ca sa se marite cu un terorist si sa primeasca o functie de conducere in politia religioasa a Statului Islamic. Vezi toata povestea ei

Amazoanele si vaduve negre
De altfel, SI are deja un detasament de “jihadiste”, asa-numitul batalion al-Khansa. Unitatea si-a recrutat membrele mai ales din randurile vaduvelor negre din Cecenia – adica femei ai caror soti, frati ori parinti au fost ucisi in conflictul din aceasta tara si care sunt obisnuite cu viata grea, intr-un teatru de razboi. Citeste mai multe despre acest subiect.

Insa cum fisa postului de „sotie de luptator” e mult mai simpla decat cea de „amazoana islamica”, teroristii SI nu au probleme in a recruta chiar si din SUA. Acum o saptamana, FBI a identificat trei tinere de origine somaleza din Minneapolis care au fugit de acasa pentru a se alatura Statului Islamic. Agentii federali sunt convinsi ca nu sunt singurele si ca numarul amatoarelor de casatorie cu un jihadist ar putea fi cu doua sau chiar trei cifre.

Visul islamic si prostitutia pentru Jihad
Ce le atrage pe aceste tinere, majoritatea provenind din familii cu o situatie materiala buna? Probabil plictiseala, dat fiind ca oferta Statului Islamic nu e tocmai irezistibila. Pe langa riscul de a isi pierde in orice clipa sotul, copii si viata, ele sunt privite drept cetateni de mana a doua iar acum cateva luni circula chiar zvonul ca SI a impus mutilarea genitala tuturor femeilor de pe teritoriul pe care il controleaza. Chiar daca aceasta e probabil doar o inventie, mai reala pare insa informatia potrivit careia multe din tinerele care se alatura teroristilor nu devin sotii si mame, ci prostituate pentru razboinicii jihadului.

In mod normal religia islamica se opune ferm prostitutiei, insa in ultimele luni se pare ca s-au facut derogari, date fiind conditiile de razboi, mai multi clerici fundamentalisti lansand chiar conceptul de „jihad al-nikah”, adica „jihad sexual”. Potrivit serviciilor secrete de la Kuala Lumpur citate de Malaysian Insider, acest fenomen ar fi extins pe tot globul „jihadul sexual” incluzand femei din SUA, Marea Britanie, Australia sau Malaysia.

Propaganda neconventionala a Statului Islamic nu se limiteaza, de altfel, doar la anunturi matrimonial. SI a devenit practic un brand, care vinde pe Internet tricouri si jucarii. Astfel de produse fac ca terorismul sa para ceva cool, o perspectiva atractiva pentru multi tineri din tari cu populatii musulmane, ca Indonezia sau Turcia, in vreme ce jucariile popularizeaza ideea de jihad chiar si printre cei mici. Aici puteti citi mai multe despre acest subiect

Pe scurt, o masinarie de propaganda bine pusa la punct, care seduce sute de tinere, chiar si din cele mai bogate tari. Pe cat de amuzante pot sa ni se para anunturile matrimoniale ale Statului Islamic, pe atat de periculoase sunt consecintele care se ascund in spatele lor.
Radu Pirca 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Interviu cu Papa Francisc, din avion, după vizita din România
Interviu cu Papa Francisc, din avion, după vizita din România

Papa Francisc a acordat un interviu jurnaliștilor români, după vizita pe care Suveranul Pontif a făcut-o în țara noastră.

Andreea Esca, de la Vatican: mesajul Papei Francisc înainte de a pleca spre țara noastră
Andreea Esca, de la Vatican: mesajul Papei Francisc înainte de a pleca spre țara noastră

Papa Francisc vine de vineri în România, iar în avionul care îl va transporta în țara noastră se va afla și Andreea Esca.

Povestea polițistului german care a început să plângă, după ce a ajutat românii să voteze
Povestea polițistului german care a început să plângă, după ce a ajutat românii să voteze

Moment emoţionant în haosul votului din străinătate, la alegerile europarlamentare de duminică.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.