Nationala, criticata dur de presa franceza: "Elvetia merita de 1000 de ori sa castige meciul"

Le Matin despre Romania

Presa straina lauda rezistenta si "incapatanarea" defensivei Romaniei in fata asaltului Elvetiei, dar remarca si faptul ca Nationala nu a reusit pana acum sa construiasca faze care sa ameninte poarta adversarilor.

VEZI VIDEO CU CELE MAI IMPORTANTE FAZE ALE PARTIDEI

Le Matin: Elvetia merita de o mie de ori sa castige meciul cu Romania

Cotidianul elvetian Le Matin noteaza, miercuri, ca Elvetia merita "de o mie de ori" sa castige meciul cu Romania de la Euro-2016, scor 1-1, jurnalul mentionand ca rezultatul nu reflecta felul in care s-a desfasurat jocul.

"Rezultatul nu reflecta jocul. Elvetia merita de o mie de ori sa castige meciul cu Romania. Nu a facut-o din doua motive: a primit un gol din penalti in minutul 18 dupa ce a avut un start foarte frumos si a suferit inca o data din cauza lipsei de eficienta in fata portii adverse", scrie Le Matin.

Citește și
Romania - Elvetia, gol Bogdan Stancu
Romania - Elvetia 1-1. Bogdan Stancu a marcat din penalty, iar Mehmedi a egalat dupa un corner. REZUMAT VIDEO
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

Publicatia Tribune de Geneve noteaza ca Elvetia a facut un meci foarte bun, dar nu a castigat din cauza lipsei de realism al lui Seferovic, pentru ca Shaqiri a fost fantomatic, iar Lichtsteiner a facut o greseala care a costat doua puncte.

Belgienii de la La Derniere Heure au remarcat prestatiile lui Chiriches si Torje: "in ceea ce-i priveste pe romani, ei au presat mai putin ca in fata Frantei, dar au avut din nou o prestatie entuziasmata, datorita in special capitanului Vlad Chiriches, care a facut miracole in aparare, si aripii Gabriel Torje, foarte bun pe dreapta. El ar fi putut duce echipa in avantaj, daca ar fi transformat o lovitura libera in minutul 70. Datorita acestui punct, calificarea nu este pierduta, cu conditia sa castige ultimul meci, cu Albania, de duminica".

La Figaro apreciaza ca meciul de pe Parc des Princes a fost foarte placut, iar Romania si Elvetia au "lupta frumos", dar duelul nu a suras nimanui, deoarece scorul a fost egal.

Cotidianul L'Equipe il lauda pe Bogdan Stancu, prolificul marcator de la Genclerbirligi, care deja a marcat in meciul cu Franta, si considera ca selectionerul Anghel Iordanescu a facut o alegere buna cand l-a trimis in teren pe Chipciu in locul lui Stanciu.

Francezii apreciaza ca accidentarea lui Pintilii, inlocuit la pauza cu Hoban, a dereglat organizarea Romaniei.

L'Equipe: "Spre surpriza tuturor, Iordanescu a decis sa se lipseasca de Stanciu, dar riscul a meritat"

L'Equipe scrie ca "Elvetia si Romania s-au neutralizat reciproc" si ca elvetienii raman neinvinsi la Euro, dupa victoria in fata Albaniei.

Francezii noteaza ca accidentarea suferita de Pintilii si inlocuirea lui cu Hoban a destabilizat jocul echipei si amintesc de ocazia uriasa ratata de Sapunaru de a duce scorul la 2-0.

"Desi a fost dominata, Romania a avut o sansa mare sa mareasca distanta de pe tabela. Torje a trimis o lovitura libera in suprafata de joc a elvetienilor, iar apararea a esuat sa salveze mingea, care a ajuns la piciorul lui Sapunaru, care a nimerit bara si a ratat astfel scorul de 2-0, care le-ar fi adus victoria jucatorilor lui Iordanescu", relateaza L'Equipe.

"Spre surpriza tuturor, Anghel Iordanescu a decis sa se lipseasca de Stanciu in acest meci, desi jucatorul in varsta de 23 de ani a fost cel mai bun in partida contra Frantei. Dar riscul a meritat, iar Alexandru Chipciu a fost o alegere in avantajul echipei", mai remarca L'Equipe.

AFP: Romania a reusit din nou o prestatie entuziasmanta

Nationala de fotbal a Romaniei "a reusit din nou o prestatie entuziasmanta", miercuri, contra Elvetiei, la fel ca in meciul de deschidere a EURO 2016, pierdut cu Franta (1-2), in Grupa A a competitiei, estimeaza AFP.

In fata Elvetiei, Romanii "au presat mai putin ca impotriva Frantei, dar au reusit din nou o prestatie entuziasmanta, mai ales prin capitanul lor, Vlad Chiriches, care a facut minuni in aparare, si extrema Gabriel Torje, foarte activ pe flancul drept", noteaza AFP, ce aminteste de lovitura libera bine executata de Torje in minutul 70.

Gratie punctului obtinut miercuri, calificarea nu este pierduta pentru romani, cu conditia sa aiba o evolutie buna in ultimul meci din faza grupelor, contra Albaniei, duminica 19 iunie, la Lyon.

Potrivit AFP, Elvetia a fost "la fel de putin convingatoare" impotriva Romaniei ca in primul sau meci la EURO 2016 (1-0 cu Albania). Egalul de miercuri permite nationalei Elvetiei sa se apropie de calificarea in optimi de finala.

BBC: Stancu, surpriza din topul marcatorilor la Euro 2016, Tatarusanu - omul meciului

Marcatorul Romaniei in cele doua meciuri de la Euro 2016, cu Franta si Elvetia, Bogdan Stancu, le-a atras atentia jurnalistilor de la BBC Sport.

"Bogdan Stancu este un atacant in varsta de 28 al echipei Genclerbirligi, care, cu 2 goluri marcate, este o prezenta neasteptata in topul marcatorilor de la turneul european. Stancu sta ascuns ca vulpea la panda, dar el executa penalty-urile Romaniei. Jucatorul nu a dezamagit tribunele fanilor zgomotosi si, chiar daca a alunecat putin in timpul loviturii, a reusit sa gaseasca coltul portii si sa devina primul jucator care marcheaza din doua penalty-uri la Euro, de la reusitele spaniolului Gaizka Mendieta, la Euro 2000", scrie BBC.

BBC il numeste "omul meciului" pe Ciprian Tatarusanu, laudand trei interventii salvatoare ale portarului roman.

The Guardian: "Defensiva Romaniei este incapatanata"

Cotidianul britanic The Guardian remarca presiunea sub care s-a aflat Elvetia si aminteste de victoria obtinuta in fata Romaniei in 1994, la Cupa Mondiala, cand Nationala noastra era infranta cu scorul de 4-1.

The Guardian lauda golul "superb" de egalare al lui Mehmedi si tehnica "fara de cusur" a acestuia, dupa penalty-ul obtinut in minutul 18 de Bogdan Stancu.

"Echipa Romaniei este incapatanata. Elvetia a fost in ansamblu echipa mai buna si a gandit in avans, dar Romania a dat dovada de multa rezistenta. Romania nu a cedat deloc, chiar de la fluierul de start al partidei. Pentru ei, era vital sa nu piarda si spera sa obtina o sansa de a trece de grupe dupa meciul cu Albania", scrie The Guardian.

Publicatia il lauda si pe selectionerul Anghel Iordanescu, pentru schimbarile facute in primul 11, inaintea meciului cu Elvetia.

"Cea mai mare surpriza a fost decizia lui de a renunta la numarul 10, Nicolae Stanciu, cel mai bun jucator al Romaniei. Iordanescu este un selectioner care are curajul sa-si puna convingerile in practica", mai relateaza britanicii.

Marca: "Chipciu a pus tot felul de probleme defensivei elvetiene"

Cotidianul spaniol "Marca" lauda executia "calma" a penalty-ului transformat de Bogdan Stancu

"Tocmai cand parea ca defensiva Romaniei e pe cale sa cedeze si un gol al Elvetiei era inevitabil, Alexandru Chipciu a fost faultat in careul de 11 metri de catre capitanul Stephan Lichtsteiner, iar arbitrul nu a avut nicio ezitare in a acorda un penalty corect.

Romania a ramas un ghimpe in coaste. Animat, Chipciu a pus tot felul de probleme pe aripa stanga si l-a driblat pe Lichtsteiner pentru a suta usor pe langa poarta. Doua minute mai tarziu, Sapunaru a trimis in bara", scrie Marca.

Gazzetta dello Sport: "Iordanescu si-a invatat lectia"

Gazzetta dello Sport scrie ca "Anghel Iordanescu si-a invatat lectia dupa infrangerea in fata Frantei si a venit cu o formula noua. Impotriva Elvetiei, avea nevoie de mai multa forta in atac, cel putin asta era intentia lui. Finalul le-a adus romanilor un 1-1 care ii forteaza sa parieze totul pe meciul de duminica, in fata Albaniei".

Italienii remarca si ca este pentru prima data cand Romania iese din "cochilia defensiva" si pune presiune pe partea stanga.

Gazzetta lauda si ea prestatia "perfecta" a lui Tatarusanu, care a fost la locul potrivit in fazele in care Elvetia a amenintat sa inscrie.

Egalul lasa posibilitatea de calificare deschisa ambelor echipe, iar Romania ar trebui acum sa spere la o victorie sau un egal obtinut de Franta de acum incolo, mai sunt de parere italienii.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
Reactii dupa Romania-Elvetia 1-1. Iordanescu:
Reactii dupa Romania-Elvetia 1-1. Iordanescu:"Am avertizat echipa sa nu ne retragem". Ce a declarat despre meciul cu Albania

Romania a obtinut doar un egal cu Elvetia, in etapa a doua a grupelor UEFA EURO 2016, astfel ca este vital sa invingem Albania in meciul trei, pentru a ne putea califica in optimi.

Romania - Elvetia 1-1. Bogdan Stancu a marcat din penalty, iar Mehmedi a egalat dupa un corner. REZUMAT VIDEO
Romania - Elvetia 1-1. Bogdan Stancu a marcat din penalty, iar Mehmedi a egalat dupa un corner. REZUMAT VIDEO

Romania a terminat la egalitate, miercuri, scor 1-1, meciul al doilea din grupa A de la UEFA EURO 2016, disputat impotriva Elvetiei.

Romania - Elvetia 1-1. Motivul pentru care un francez a ales sa sustina echipa Romaniei
Romania - Elvetia 1-1. Motivul pentru care un francez a ales sa sustina echipa Romaniei

LIVE BLOG UEFA EURO 2016 ZIUA 6| Romania a incheiat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat miercuri impotriva Elvetiei.

Recomandări
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”

Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden, într-o vizită care marchează 20 de ani de când România a aderat la NATO.  

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul
Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a abordat, în cadrul întrevederii avute la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden, şi subiectul candidaturii sale la şefia Alianţei Nord-Atlantice.